Bernardo Bader Architekten’den Ev Sıcaklığında Anaokulu

Bernardo Bader Architekten, Avusturya'nın Bregenzerwald bölgesinde Egg köyündeki bir park içerisinde doğayla bağlantılı bir anaokulu binası tasarladı.

Tek katlı ahşap bina, çocuklara dış mekan ve doğayla bağlantılı, ev gibi, aydınlık, ferah ve akıllı bir iç mekan sunacak şekilde planlanmış.

Anaokulu binası, köyün mimari tipolojisini örnek alarak bir dizi beşik çatı olarak tasarlanmış. Çevresiyle uyum içinde olan bina, ana yoldan biraz geri çekilerek geniş bir avlu oluşturulmuş.

Anaokulunun prefabrik dış duvarlar ve çatı elemanlarında ahşap malzemeler kullanılmış, böylece toplam inşaat süresi kısaltılmış. Yapının merkezi bölümümde ise beton kullanılmış.

Tavan yükseklikleri altı metreye kadar çıkan büyük pencereler ile yapı içerisine bol miktarda doğal ışık girmesi sağlanmış. Grup odaları ve ortak alanlar, standart anaokulu odalarından çok stüdyo alanları gibi planlanmış.

Merkezi bir giriş, anaokulunun mutfak, yemek odası ve egzersiz odasını içeren ortak alanına açılacak şekilde inşa edilmiş. Bu alan, çok amaçlı küçük bir salon, aile merkezi ve köy halkının katılacağı kültürel etkinlikler için bir yer olarak esnek bir şekilde tasarlanmış.

Çocuklar tarafından kullanılan odalar, bir tür köy sokağı olarak tasarlanan alan boyunca sıralanmış.

Çocuklara özel bir köy şeklinde hayata geçirilen anaokulu, onları bağımsız olarak çalışmaya ve anlamaya teşvik etmek üzere tasarlanmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın