Berlin’de Soylulaştırmanın Bir Aktörü Herzog&de Meuron mu Olacak?

Son yıllarda soylulaştırma protestolarıyla gündeme gelen Berlin'de, sanatçıların kullandığı eski bir binanın yenileme projesinin Herzog&de Meuron tarafından yapılacağı belirtiliyor.

Berlin, son yıllarda kentsel dönüşüme karşı protestolarının yükseldiği kentlerden biri olarak gündeme geliyordu. Şimdi tüm soylulaştırma tartışmalarının içine tanınmış bir mimarlık ofisi de dahil oldu. Berlin’de sanatçılar tarafından kullanılan Tacheles binasının protestolara rağmen 2012’de kapatılmasından sonra yeni sahiplerinin binayı yenilemek için tanınmış mimarlık ofisi Herzog&de Meuron ile anlaştığı söyleniyor.

1900’lerde bir pasaj olarak inşa edilen 5 katlı bina, geçmişte mağazalar, siyasi partilerin ofisleri gibi çeşitli kullanımlara ev sahipliği yapmıştı. Berlin Duvarı yıkıldıktan sonra yıkılması planlanan bina, 1990’da Künstlerinitative Tacheles isimli bir sanat girişimi tarafından işgal edildi.

O tarihten itibaren sanatçıların ve mimarların açık toplanma, faaliyet alanı olarak kentin sanat merkezine dönüşen bu yapı, 2012’de soylulaştırma karşıtı grupların protestolarına rağmen yerel otoriteler tarafından kapatılmıştı.

Son yıllarda Mitte bölgesinde yükselen turistik cazibenin bir parçası olan Tacheles binasının yeni sahiplerinin, konut, ofis vekültür merkezi kullanımlarına yer verecekleri yenileme projesi için tanınmış mimarlık ofisi Herzog&de Meuron ile anlaştığı söyleniyor. Bu söylentilere karşılık Herzog&de Meuron da projenin içinde olduklarını doğruladı ancak proje detaylarına dair bilgi vermedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın