Berlin’de Onarılan ve Kamuya Açılan Yapı: Tempelhof Havalimanı Kulesi

Yenilenen ve kullanıma açılan Tempelhof Havalimanı Kulesi, sergilere ve etkinliklere ev sahipliği yapacak.

2008’de kapılarını kapatan eski Tempelhof Havalimanı‘nın kulesinin yeniden işlevlendirilerek açılması, tarihi havalimanının yeniden inşasında önemli bir adım oldu.

Kebony ahşabıyla kaplanan 600 m² çatısıyla birlikte 26 metre yüksekliğindeki platformu barındırıyor. Böylece proje fuarlar, yıllık gerçekleştirilen Tempelhof Ses Festivali gibi konserler, 2023 Berlin Formula E-Prix gibi spor etkinliklerini içeren çeşitli türlerde sergiler ve etkinliklere adanmış yeni bir mekan yaratıyor.

MLZD  ve tasarımcılar Karle & Rubmer güncel inşaat standartlarıyla ikonik yapının tarihi elementlerini birleştirmekte zorluk çekmişler.

Çatı terası, ziyaretçileri eski merkez terminalden yol izleten asılı çelik merdiven sayesinde daha erişilebilir olmuş ve ahşap kaplaması, mekanı sağlam ve sofistike yapmak için seçilmiş. Ek olarak, Kebony ahşabı tropikal ahşap ürünlerine alternatif olarak ormansızlaşmayı azaltmak amacıyla sürdürülebilir bir alternatif sağlıyor.

Tempelhof’un onarım projesi, yenilikçi yöntemlerin eski, yüksek karbon emilimli havalimanları gibi endüstriyel alanları nasıl topluluk için sürdürülebilir mekanlara dönüştürebildiğine bir örnek oluyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın