Berlin’de Monokrom Bir Showroom

Belçika merkezli mimarlık ofisi  B-architecten, mimari projeler için aydınlatma armatürleri tasarlayan ve üreten PSLab için Berlin'de içinde bir workshop alanı da bulunan showroom tasarladı.

Showroom Almanya’nın Berlin kentinin batısında galeriler, küçük mahalle restoranları ve mağazalarla tanımlanan Charlottenburg bölgesinde hayata geçirilmiş.

1907 yılından kalma bir konut binasının zemin katında yer alan showroom giriş, bahçe odası ve alt alan olmak üzere üç bölüme ayrılmış.

Niebuhrstrasse’deki binanın cephesine yerleştirilmiş büyük bir çinko ve cam sürgülü kapıdan girilen alanda ziyaretçileri showrooma davet eden tam yükseklikte bir açıklık oluşturulmuş.

İçeride, altı metre yüksekliğinde tavana sahip bir alanda aydınlatma ürünlerinin çeşitli yüksekliklerde ve konfigürasyonlarda asılmasına olanak tanınmış.

Merdiven boşluğunun her iki yanındaki kemerli açıklıklar, yapraklı bir avluya bakan bir bahçe odasına açılır şekilde planlanmış. Gün ışığının, sakin bir atmosfer yaratmak için büyük pencerelerden mekana akması sağlanmış.

Atölye alanında, ziyaretçilerin markanın aydınlatma ürünlerine dokunup keşfedebilecekleri bir malzeme kütüphanesi tasarlanmış. Hareketli bir merdiven ile kütüphanenin üst sıralarındaki ürünlere erişim sağlanmış.

Bodrum katındaki geniş alan ziyaretçilerin rahatça zaman geçirebilecekleri şekilde düzenlenmiş. Bu alana yerleştirilmiş bir projektör ile ziyaretçilerin firmanın kapsamlı dijital kütüphanesini de izleyebilmeleri sağlanmış.

Mekanda ışık için doğru bir alan oluşturmak için kireç yıkama, beton, çinko ve tekstil gibi dikkati mimari özelliklerinden ziyade mekanın nasıl aydınlatıldığına odaklayan malzemeler ve yüzeyler seçilmiş.

Hem ön odanın hem de bahçe odasının tavanında, tıpkı bir tiyatro sahnesinde olduğu gibi, çeşitli ışık kaynaklarını ve teknik unsurları desteklerken alanları birleştirmeye yardımcı olan gri çelik bir konstrüksiyon kullanılmış.

Mekanda basit ama işlevsel mobilyalar kullanılmış, minderlerle rahat oturma alanları sağlanırken silindirik ahşap yan masalar ve sehpalar ile  fincan veya katalog yerleştirmek için alanlar oluşturulmuş.

Etiketler

Bir yanıt yazın