Berlin’de Modern Sanatlar Müzesi İçin Star Mimarlar Yarışıyor

Berlin'in Kulturforum bölgesinde bir modern sanat müzesinin tasarlanması amacıyla açılan yarışmaya David Chipperfield, OMA ve Sauerbruch Hutton'ın aralarında bulunduğu önemli ofisler davet edildi.

2015’in sonunda, alana dair bir tasarım stratejisinin geliştirilmesi için fikir yarışması açılmıştı. Tasarım yarışmasının parametrelerini tanımlamak ve şartnameyi olgunlaştırmak üzere açılan yarışmanın sonucunda kazanan ekipler ikinci aşama olarak açılan tasarım yarışmasına davet edildi. Herzog&de Meuron, Snohetta, Sou Fujimoto Architects gibi tanınmış ofisler de seçilen ekipler arasında yer aldı.

Fikir yarışmasından gelen 10 ekip ile en az 15 deneyimli ofisin de aralarında yer alacağı katılımcılar nihai tasarım için yarışacak. Yarışmaya katılabilmek için, son 10 yılda 3.000 metrekareden küçük olmayan benzer bir tasarımla ödül kazanmış veya yapının inşa edilmiş olması şartı aranıyor.

Prussian Cultural Heritage Foundation tarafından düzenlenen yarışma sonucunda elde edilecek proje Nationalgalerie’nin kapsamlı 20. yüzyıl koleksiyonuna ev sahipliği yapacak. 2021’de inşaatının tamamlanması öngörülen müze, Mies van der Rohe’nin Neue Nationalgalerie ve Hans Scharoun’un Berliner Philharmonie yapılarının yanında yer alacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın