Bergama’ya, tarihine uygun kültür merkezi

Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, ilçe halkının uzun yıllardır hayalini gerçeğe dönüştürecek projenin hızla ilerlediğini söyledi.

Bergama, yüzyıllara dayanan tarihi kimliğine uygun bir projeyle kültür merkezine kavuşuyor. Bergama Belediyesi’nin en iddialı projeleri arasında yeralan kültür merkezinin yapımı için Ağa Han Mimarlık Ödülü sahibi, Türkiye ve dünya çapında birçok ödül kazanmış ünlü mimar Emre Arolat ile anlaşıldı. Kente yakışır dev bir projeyi hayata geçirmenin heyecanını yaşadıklarını belirten Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, inşaatı her aşamasında inceleyip denetliyor.

YAŞAM ALANI

Kent insanının uzun yıllardır hayalini kurduğu kültür merkezini, Yeni Asır Bölge Haberler Müdürü Ali Kayadibi’ye anlatan Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, çalışmaları en kısa zamanda tamamlayıp kentin hizmetine sunmak için özel gayret gösterdiğini söyledi. Kentin sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılayacak bir kompleks niteliğindeki kültür merkezinde biri açık olmak üzere 3 sinema, kütüphane, çok amaçlı salon ve alışveriş merkezlerinin bulunacağını kaydeden Gönenç, “İhale bedeli 8 milyon 329 bin lira olarak belirlenen proje sadece bir alışveriş merkezi değil, kente keyifli bir yaşam alanı kazandıracak. Bergama’nın tarihi ve kültürel değerlerine uygun olacak merkezimiz aynı zamanda sosyal yaşamı da renklendirecek” diye konuştu.

Bergama Belediyesi Kültür Merkezi’ni 15 ayda tamamlamayı planladıklarını anlatan Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, “Çoğu gitti, azı kaldı” diyerek temelden sonra hızlı ilerlendiğini söyledi.

Etiketler

1 Yorum

  • ender-cil says:

    Öncelikle şunu belirtmeliyim; Emre Arolat Architects” de çalıştığım dönemde üretilen projelerin kalitesinden ve seçkinliğinden kılı kırk yarma politikasından çok etkilenmiştim. Çok farklı bir vizyon orası.Emre bey çok çalışıyor, ekibi kadar çok…
    Bergama Kültür Merkezinin maketini EAA da ben yapmıştım ve harika bir proje bana göre, Bergama halkına armağan edilecek çok güzel bir iş olacak. Belediyenin bu işe katkısını ise yadsımamalı ve tebrik etmeli. Hayırlı olsun.

Bir yanıt yazın