Benedetta Tagliabue’den Oyuncu Ahşap Mobilyalar

Benedetta Tagliabue, Milano Tasarım Haftası kapsamında, 15. yy eseri Aula Magna Oditoryumu kolonları etrafına yerleştirilen, katlanır, ahşap bir mobilya tasarladı.

Benedetta Tagliabue’nin, saray cephesi boyunca kurulmuş ahşap kabinlerden oluşan mobilya tasarımının üzerindeki ayna ve banklar, itilip çekilerek veya döndürülerek hareket ettirilebiliyor.

EMBT’nin kurucularından Tagliabue, Università degli Studi di Milano, Cortile d’Onore Bahçesi’ndeki Aula Magna Oditoryumu’nun girişinde bulunan kolonların etrafını saran kabinleri üretirken İngiliz mobilya markası Benchmark ile birlikte çalışmış.

“Too Good to Waste” isimli enstalasyon, ahşabın sürdürülebilir kullanımlarını teşvik etmeyi amaçlıyor.

Tasarım, ahşapta moda olan renkler veya türler yerine daha az popüler sayılan akçaağaç, kiraz gibi türlerde elde edilen şeritlerden oluşturulmuş. Kullanılan ahşabın üzerinde deforme olmuş bölümler, budak ve kabuklar da bulunuyor.

Mobilya kurulduğu, duvarlarında figüratif rölyefler bulunan 15. yy yapısının detaylarını dikkate alır nitelikte. Parçalar çeşitli yüksekliklerde ve ziyaretçileri interaktif bir oyuna davet eden detaylı formlarda tasarlanmış.

Benedetta Tagliabue:

Biz bu konsepti, modern ve oyuncu bir yolla, insanların üzerine oturmasıyla gerçeğe dönüşen, süprizlerle dolu bir duvar yaratarak baştan tasarlamak istedik. Umuyoruz ki enstalasyon ziyaretçileri şaşırtır ve onunla etkileşime geçmek, mobilyanın koltuklar, masalar, aynalar gibi gizli parçalarını keşfedip kullanmak isterler. Onların merakı bu enstalasyonu epeyce canlı kılacak.

İlk kabin üç adet tübüler parçaya bölünmüş ve bölümlerden bir tanesinin dışına eklenen kulp sayesinde strüktür döndürülerek bir ayna ortaya çıkarılabiliyor.

Küçük bir giyinme odası orta bölümden dışarı itilirken diğer segmentteki kapı başka küçük bir aynaya açılıyor.

Bir koltuk ve bir masa, ikinci kabinin içerisindeki elmas formunda açıklıklardan aşağı katlanırken çift eğimli bank, ayrıca içerisinde gizli bir odacık barındıran üçüncü dolabın dışına çekilebiliyor.

Sonuncusunda, üzerine oturulabilen basamaklar oluşturan eğimli iki blok masanın altına istiflenmiş. Onun yanındaki kapılar ise düzensiz formlardaki pencerelerin bahçeye bakan manzaralar sunan küçük bir cumbaya açılıyor.

Enstalasyon 4-9 Nisan 2017 tarihlari arasında Milano Tasarım Haftası kapsamında ziyaret edilebiliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın