Belgrad’ta Bir Zanaatkarın Evi

Mimarlık Ofisi TEN Studio, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'ın hemen dışında, Avala Dağı'nın pastoral manzarasına karşı yerel bir zanaatkar için ev tasarladı.

Yugoslav modernizminin idealizminden ve karışık doğasından ilham alan tasarım, yerel malzemeleri ve inşaat tekniklerini çağdaş bir ifade ile birleştirmiş.

Sırbistan’ın Belgrad yakınlarındaki Avala dağında kırsal bir arazide yer alan yapı, iç ve dış arasındaki sınırları bulanıklaştırmak için tasarlanmış tek katlı, çelik strüktüre sahip bir konut.

Çelik ve cam kullanılarak inşa edilen konut, hem bir dış bahçe merdivenine hem de bahçe banyolu bir depolama alanına oturtulmuş, kaya benzeri iki beton form üzerine yerleştirilmiş.

Proje, Tadilatı ve ev bakımı üzerinde çalışan yerel bir zanaatkar olan ev sahibi ve mimarların iş birliğiyle inşa edilmiş. Projenin odak noktası, pratik bakım ve onarım çözümleri sunan dayanıklı yapılar ve yüzeyler oluşturmak olmuş. Projenin yatak noktalarına olan bağlantılar, açıktaki destekler ve hammadde kaplaması tüm detayları yapıyı saran çelik çerçeveden görünür şekilde tasarlanmış.

Evin planı köşelerde birbirine kenetlenen dört teras dizisi olarak geliştirilmiş. Her teras, asılı bir ağ veya mevcut çelik çerçeve içinde çeşitli kullanımlar için olanaklar sağlayan çelik sac gibi farklı bir yüzey malzemesine sahip. Tüm ev 10 devasa çelik döner kapı ile birbirine ve dış alana bağlanmış. Bir dizi boydan boya tam boy perde ile yatak odasının banyo, mutfak, yemek ve oturma alanlarından ayrılması sağlanmış.

İnşaatta tamamen yerli üreticilerle çalışılmış ve her aşamada yerli malzemeler kullanılmış. Proje bölgesel öneme sahip bir konut yaratmak için yerel yapımcıların elleriyle kişisel olarak oluşturulmuş ideal bir çağdaş proje olarak tanımlanıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın