Belgrad Ormanı’nda Ağaçlara İşaret

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) tramvay hattı için Belgrad Ormanı’nın Ayvad Bendi mevkindeki ağaçlar kırmızı ve mavi olarak işaretlendi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, “Haliç – Karadeniz Sahra Hattı” olarak anılan tramvay hattını, Haliç-Kemerburgaz Dekovil hattı olarak yeniden hayata geçirmek üzere proje hazırladı. Projenin ilk kısmını oluşturan Haliç-Kemerburgaz kısmı İBB’de oybirliği ile kabul edildi. Belgrad Ormanları’ndan geçecek ikinci kısmı ise henüz meclise sunulmadı. Nostaljik turist gezilerine ve toplu taşımaya hizmet vermek amacıyla yapılacak hattın, 13 Ocak tarihinde ihalesi yapılacak.

Aynı rotadaki ağaçlar işaretlendi
Planı henüz meclise sunulmayan hattın durakları Mithatpaşa, Ayvadbendi, Yovankoru, Ağaçlı, Odayeri ve Göktürk olarak duyurulmuştu. Ayvadbendi mevkinde bulunan ve yan yana saf tutan ağaçların bir kısmı kırmızı bir kısmı ise maviyle işaretlendi. Bazı ağaçlar ise numaralandırıldı. Ayvadbendi ve tarihi su kemerlerinin bulunduğu bölgeden Yovankoru’ya ulaşan alan Kuzey Marmara Otoyolu’na kadar uzanıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın