Belediyenin Sosyal Tesisleri de TÜRGEV’e

Başbakan Erdoğan’ın çocuklarının yönetiminde olduğu Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’nın (TÜRGEV) adının karıştığı yolsuzluk iddiaları tartışılmaya devam ediyor.

Ümraniye Belediyesi’ne ait Yeşil Vadi Konakları’nda yer alan sosyal tesislerin 2013 yılında Erdoğan’ın çocuklarının vakfı TÜRGEV’e verildiği belirlendi. Bakan çocuklarının da adını karıştığı rüşvet ve yolsuzluk soruşturmasında her gün yeni bir iddia ortaya çıkıyor. Taraf gazetesinde yer alan habere göre TÜRGEV’e sağlanan ayrıcalığın arsa tahsisi ve inşaat desteği ile sınırlı kalmadığı, kamuya ait arsaların yanı sıra
halkın yararlanması için açılan belediye sosyal tesislerinin de TÜRGEV’e devredildiği belirtildi. Haberde TÜRGEV’in en büyük destekçilerinden biri olan Ümraniye Belediyesi’ne ait Yeşil Vadi Konakları’nda halkın yararlanması için açılan ve bir süre sosyal tesis olarak faaliyet gösteren binanın kimseye haber verilmeden vakfa devredildiği, vakfın da burayı 2013 yılında Palet Montessori Kreş ve Gündüz Bakım Evi olarak faaliyete geçirdiği vurgulandı. Başbakan’ın TÜRGEV’in faaliyetlerinin herkese açık ve ücretsiz olduğu yönündeki açıklamalarının gerçeği yansıtmadığına dikkat çekilirken, Yeşilvadi Konakları içindeki Palet okullarına haftada beş gün devam eden 1-3 yaş grubu öğrencilerden yıllık 14.580 TL istendiği kaydedildi.

Etiketler

Bir yanıt yazın