’Belediyeler hantal yapıdan kurtarıldı’

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu döneme kadar sadece birer işle uğraşan ve hantal bir yapıda olan belediye şirketlerinin günümüzde özel sektör mantığıyla kenti geleceğe taşıyacak önemli projelere imza attığını söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti Bursa İl Başkanlığı’nın 30. İl Danışma Meclisi’nde konuştu.

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda, son 4 yılda hayata geçirdikleri projelerinden, belediye şirketlerindeki vizyon değişikliğine kadar tüm konular hakkında bilgi veren Altepe, bir dönem ‘Arpalık’ olarak adlandırılan belediye şirketlerinin bugün kamu adına özel sektör mantığıyla mega projeleri hayata geçiren kuruluşlar haline geldiğini vurguladı. Belediye şirketlerinin daha aktif kuruluşlar olması için yasalarda revizyon yapılmasının kendi talepleri olduğunun altızı çizen Altepe, “Bugün Bursa’da sürdürülen tüm tramvay hatlarının, satın alınan metro vagonlarının, İstanbul’la başlatılan feribot ve deniz uçağı seferlerinin milyonlarca liralık bütçelerle BURULAŞ tarafından gerçekleştirildi. Bu farkın iyi gözetilmesi gerekiyor. Ulaşım konusunda Bursa, Türkiye’ye birçok konuda öncülük yaptı. Tüm bu işler, koşmanın, çalışmanın ve mücadele etmenin bir sonucu olarak gerçekleşiyor. Nasıl ki yüzyıllar önce Murad Hüdavendigar, at sırtında Balkanlar’da tarih yazdıysa, biz de Bursa için Bursalılar için tarih yazmaya, öncü olmaya devam edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.

Bursa’da hayata geçirilen vizyon projelere de değinen Altepe, “Bursa’nın dünya kenti olması için dünya çapında projeler yürütülmesi gerekiyor. Türkiye’nin ilk yerli tramvay üretiminin belediye öncülüğünde Bursa’da gerçekleştirildiğini, şehrin her bir tarafının raylı sistemlerle örüldü. İstanbul ile Bursa arasında deniz uçağı ve feribot seferlerinin başlatıldı. Son 4 yılda, 20 yılda yapılamayan yatırımları gerçekleştirdik. Bir o kadarının da önünü açtık. Bazılarının hayal bile edemeyeceği bu hizmetlerin büyük çoğunluğunda sadece Türkiye’ye değil dünyaya örnek olduk. Herkesin bildiği gibi Bursa, İstanbul’dan sonra en çok üreten ikinci kent konumunda. Bu zenginliğin farkındayız. Dünyaya örnek projeler çıkarmak için dün olduğu gibi bugün de yarın da var gücümüzle çalışacağız” dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili Bedrettin Yıldırım ise, büyükşehir yasasını dönüşüm ve değişim yasası olarak nitelendirdi. Yasayla birlikte büyükşehir belediyelerinin çok büyük kaynaklara kavuşacağını vurgulayan Yıldırım, köylerin, mahallelerin ve ilçelerin Büyükşehir’e yakışacak şekilde değişim göstereceğini söyledi.

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, büyükşehir yasasını halka anlatmanın çok önemli olduğunu dile getirdi. Yeni yasa gereği büyükşehir bütçelerinin genişletildiğini, büyükşehirle birlikte ilçe belediyelerinin bütçelerinin yüzde 10’unun 10 yıl süreyle mahalle statüsüne geçen köylere bırakıldığını hatırlatan Yalçın, bu hizmetin halka iyi anlatılması gerektiğini kaydetti.

Etiketler

1 Yorum

  • vehbi-durust says:

    Belediyelerin denetim ve kontrollere ağırlık vermeleri, kamu hizmetlerinin özel sektör tarafından profesyonelce uzmanlaşma içerisinde hakkıyla yerine getirilmesi daha olumludur. Aksi halde belediyeler şirketleşmekten kurtulamaz ve adil de olamaz. yanılıyor muyum?

Bir yanıt yazın