Belediye ‘önce yol’u seçti, Basın Ekspres’te planlar ertelendi

Ayamama Deresi'nin taşması sonucu 2009'da sele teslim olan İkitelli Basın Ekspres Yolu, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın 2023 vizyonu çerçevesinde özel proje alanı olarak değerlendirilerek, İstanbul'un en önemli akslarından biri oluyor.

Cazibe merkezi olarak düzenlenen Yenibosna Basın Ekspres Yolu çevresinin planlarının yeni yol nedeniyle yeniden yapılmasına ilişkin karar İBB Meclisi’nin bu ayki oturumunda oybirliğiyle kabul edildi. Büyükşehir Belediyesi İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından hazırlanan bu raporla, Mart 2011’de plan değişikliği kabul edilen Basın Ekspres Yolu çevresinin planları, Yenibosna E- 5 karayolu ile kuzey Marmara otoyolu arasında inşa edilecek yeni yol nedeniyle geri alındı. Buna göre, mevcut yol ile paralel olarak yeni bağlantı yolu inşa edilerek trafik yükü azaltılacak.

Revize kararı çıktı
İBB komisyonu tarafından hazırlanan raporda, 18 Mart 2011’de kabul edilerek onaylanan plan değişikliğinin, “ulaşım bağlantı yollarının yeniden değerlendirilerek revize edilmesi gerektiği” şeklinde düzenlenmesine karar verdi. Buna göre Ayamama’da fabrika ve lojistik merkezlerin lüks ofis ve yerleşim alanlarına dönüştürecek plan düzenlemesi de ertelendi. Basın Ekspres Yoluna paralel yeni bir yol inşa edileceğini belirten İBB İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Sefer Kocabaş, Başakşehir’den geçecek yeni yolun, Eyüp Odayeri’nde Kuzey Marmara Otoyolu, yani Üçüncü Köprü ile buluşacağını söyledi.

Kuzey Marmara’ya yönelecek
Kocabaş’a göre, 2023 vizyonu için önemli akslardan biri yerine getirilip, Bahçelievler, Bakırköy, Küçükçekmece, Bağcılar, Başakşehir ilçelerinin trafik yükünün çözümü olarak Kuzey Marmara otoyoluna aktarmış olacak. Yani E5 ve TEM otoyolu tıkandığı zaman, trafik yükünü kuzey Marmara otoyoluna atacak. Bu yeni yolla birlikte, Basın Ekspres, E5 ve TEM karayolunu birbirine bağlayan 3 adet yol aksı olacak. Akslar birbirine entegre olup, dere koruma bandı, regresyon ve yeşil alan olarak düzenlenecek. Hem bu yeşil alanlar, hem yol alanları ve derenin geçtiği alanlar kamuya bilabedel geçmiş olacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın