Belediye Binasında İlk Kazma Yıl Sonu

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, projesi yarışma ile belirlenecek belediye hizmet binası temelinin yıl sonunda atılıp 2018 yılında hizmete girmesinin hedeflendiğini söyledi.

İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, daha önce 14 dönüm alanın belediyeye devri konusunda anlaşma sağlandığını belirterek, Verem Savaş Dispanseri’nin bulunduğu 8 dönümlük alanın da kendilerine verilmesi konusunda bakanlıkla temasları bulunduğunu kaydetti. Aktaş, “Bir süre sonra yeni yerine taşınacak olan huzurevinin bulunduğu yerle takas edilerek sorun çözümlendi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu devreye girerek yerle ilgili sorunun çözülmesinde katkısı büyük oldu. Bu nedenle kendisine teşekkür ediyorum. Toplam olarak 26 dönüm bir alanın belediyemize kazandırılması konusunda sorun kalmadı” dedi.

YARIŞMA İLE BELİRLENECEK

Yeni belediye binasıyla ilgili 7 Mart’ta proje yarışmasına çıkılacağını belirten Aktaş, “Bu konuda çok ünlü bir mimarlık firmasından da danışmanlık alıyoruz. Temmuz ayından itibaren de yarışma sonuçlanıp 1, 2 ve 3’üncü ile mansiyon ödülü alan 4 kişiye para ödülleri verilecek. Daha sonra yılsonuna doğru ihaleye çıkılıp kazma vurulacak” diye konuştu.

Başkan Alinur Aktaş, İnegöl’ün önemli hizmet binalarından biri olması hedeflenen projeyle ilgili olarak 1 yıldır çalıştıklarını kaydederek, “Kent Konseyi de orada olacak, Umuteli Sosyal Yarım Merkezi Gıda Bankası, farklı birimler, bir restaurant ve kafeterya ve yeşil alanlar olacak vatandaşın da istifade edeceği bir kompleksi inşa ederek İnegöllülerin hizmetine sunacağız” ifadelerine yer verdi.

Etiketler

Bir yanıt yazın