Belçika’da Harabe Halindeki İki Dairenin Müstakil Bir Eve Dönüşümü

Memo Architectuur, Belçika'nın Mortsel şehrinde yer alan harabe halindeki bir aile evini yeniledi.

Ev sahipleri tarafından COVID-19 salgınının ortasında, içine hiç adım atılmadan satın alınan, eski yapı harap bir halde olmasına rağmen büyüleyici bir dış cepheye sahip.

Ofis binanın tamamen yenilenmesini öngörerek, binanın tamamen kendi tercihlerine göre uyarlanabileceği düşünmüş.

Binanın kilise, yürüyüş parkı ve iki güzel yaşlı kayın ağacı manzaralı güneydoğuya bakan bir bahçe ile çevrili olması inşaat sırasında ofisin rahat hareket edebilmesini sağlamış.

Modası geçmiş iki daire, yenileme sırasında ek bir kat eklenerek müstakil bir eve dönüştürülmüş. Bu şekilde bina sadece sokak manzarasıyla uyum sağlamakla kalmamış, aynı zamanda tüm alanları yenilenerek uzun süreli kullanım için optimize de edilmiş.

Esas taşıyıcıları korumaya odaklanan başlangıç planı, yerini hızla tam bir revizyona bırakmış. Bir noktada sadece ön cephe ve bölme duvarları ayakta kalmış.

İyi seçilmiş değişiklikler ve önceliklere odaklanma yoluyla, dar sıra evin içine mümkün olduğunca fazla doğal ışık girmesi için çaba gösterilmiş.

Net genişliği 4,75 m ve derinliği 16 m olan orta, karanlık bölüm özellikle ele alınarak dikey sirkülasyon evin merkezine taşınarak bir ışık bacası oluşturulmuş. Çatıya ilave pencereler yerleştirilmiş ve büyük ön – arka pencerelerle evin tamamının ışık alması sağlanmış.

Proje genelinde renk ve doğal malzemeler tercih edilerek, müdahaleler dikkatle planlanmış.

Projenin başlangıcında, projenin daha sonra üzerine inşa edileceği temeli oluşturan çeşitli yüzeyler ve el işçiliği olan alanlar korunmuş.

Kapsamlı inşaat çalışmaları ile evin estetik çekiciliğinin yanı sıra teknik ve enerjik yönlerine de yatırım yapılmış ve sürdürülebilir bir ev inşa edilmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın