Belçika’da Dört Seviyeden Oluşan Siyah Tuğlalı Ev

Bovenbouw Architectuur, Belçika'da dört seviyeli bir ev tasarladı.

Bazel’de, kuzey Belçika’daki Scheldt Nehri yakınında bulunan tuğla yapı, onu çevreleyen eğimli arazinin şeklini takip ediyor. En alt seviyede, ön kapı evin içinden geçen ahşap basamaklı bir yürüme yoluna açılıyor.

Geçidin sağında üç yatak odası ve iki banyoya açılan kapılar bulunurken, soldaki büyük bir pencere “açık oda” olarak işlev gören korunaklı bir terasa bakıyor.

Evin üst tarafında, doğu ve batıya bakan pencereleri, terasa açılan Fransız kapılarıyla geniş bir oturma odası ile mutfak bulunuyor.

“Evi yokuş yukarı bir yürüyüş, bir patika gibi görme fikrini beğendik. Koridordaki ‘yol’dan yukarı yürürken bahçenin arkasındaki ağaçları görüyorsunuz. Oturma odasına vardığınız arkanızı döndüğünüzde verandayı ve sokağı görüyorsunuz. Eğimli duvarlar nedeniyle cadde veya bitişik villalardan önce dikkatinizi yeşile veriyorsunuz.”

Mimarlık ofisi, bu yeni konutu tasarlarken çevredeki çoğu geleneksel evlerden ayıracak bir tasarım yaratmak istemiş.

“Caddedeki eski evlerin çoğu ayrı seviyeli bir bölüm kullanıyor, ancak bu mütevazı bir ev olduğu için evi topografya ile daha bağlantılı bir şekilde tasarlamayı tercih ettik.”

146 metrekarelik konut tuğladan inşa edilmiş, ancak stüdyo görkemli bir ev yerine hafif hissettirecek bir yapı istemiş.

Dış cephedeki büyük tuğlalar siyaha, iç tuğla duvarlar ise beyaza boyanmış. Sadece teras için kullanılan tuğlalar doğal kızıl tonlarını korumuş.

Mimarlık ofisine göre, farklı alanlar için farklı renklerin kullanılması ve kontrast tonları göstermek için bazı tuğlaların açılı olarak yerleştirilmesi eve eğlenceli bir his ve “hafif” bir görünüm kazandırmış.

Etiketler

Bir cevap yazın