Belçika Yahudi Müzesi Yenileniyor

Barozzi Veiga, Tab Architects ve Barbara Van Der Wee Architects, Brüksel'in Sablon bölgesindeki Belçika Yahudi Müzesi'ni yenilemek için açılan yarışmayı kazandı. 2018'de müzenin yenilenmesi için açılan yarışmaya 28 ekip dosya göndermiş ve 5 ekip kısa listeye kalmıştı.

Belçika Yahudi Müzesi kapılarını ilk olarak 1990’da Rue de Stalingrad’da açtı ve ardından 2002’de 21 Rue des Minimes’teki mevcut evine taşındı.

Jüri tarafından “münferit ve aynı zamanda kentsel dokuyla bütünleşen” olarak tanımlanan dönüşüm projesi önerisi, müze ile Brüksel arasındaki ilişkiyi güçlendirmeye odaklanıyor. Müze önerisi, açıklık, diyalog ve bağlantı için dinamik bir yer olmayı amaçlayan farklı kamu programlarını bir araya getiriyor.

Proje ile müzede yeni geçici ve kalıcı sergi alanları oluşturulacak, zemin katında bir kitapçı ve kafe yer alacak ve üst katına yapılan ek ile 250 kişilik çok amaçlı bir alan eklenecek. Tasarım, mevcut binanın neoklasik cephesini koruyacak.

Yenileme çalışmasının esas amacı mevcut müzenin sergileme koşullarını iyileştirmek.

Tasarım ekibi sergileme tasarımı için Christophe Gaeta ile birlikte çalışacak. Tasarımcılar, müzeye entegre bir sanat eseri yaratacak bir sanatçı da önerecek. Müzenin inşaatının önümüzdeki yıl başlaması ve 2024’te kapılarını ziyaretçilerine açması bekleniyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın