“Beklenenin altında bir katılım gerçekleşti”

İTÜ Yerleşke Girişleri için Çevre Dostu Güvenlik Üniteleri Öğrenci Proje Yarışması Kolokyumu 28 Eylül’de İTÜ Taşkışla’da düzenlendi.


Fotoğraf: İstanbul Teknik Üniversitesi

Kolokyum İTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Orhan Hacıhasanoğlu’nun açılış konuşmasıyla başladı. Hacıhasanoğlu, İTÜ’nün kurumsal kimliğini yansıtarak, halihazırdaki yerleşke girişlerinin çevreye duyarlı bir hale getirilmesini sağlamak amacıyla açılan öğrenci yarışmasına öncü olanların İTÜ Arı Teknokent Genel Müdürü Nazire Peker ve Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ahsen Özsoy olduğunu belirterek, tüm katılımcılar ve jüri üyelerine teşekkür etti.

Genel bir değerlendirme yapmak için söz alan Jüri Başkanı Prof.Dr. Hasan Şener ise “Yarışmaya sadece 10 adet proje katıldı. Bu bizim beklediğimizin altında bir katılım, fakat yine de jüri tüm projelerde getirilen önerileri olumlu buldu. Jüri değerlendirmesine dair şartnamede tüm kriterler açıkça belirtilmişti. Bu doğrultuda, ahşap malzeme kullanılarak tasarlanan ahşap bileşenlerden oluşan projeyi birinciliğe layık gördük” dedi.

Soru cevap bölümünde herhangi bir soru gelmemesi üzerine ödül törenine geçildi. Kolokyum İTÜ Rektörü Prof.Dr. Muhammed Şahin’in teşekkür konuşması ve yeni geliştirilen projelere dair bilgi vermesi sonrası ödüllerin dağıtılması ile sona erdi.

Etiketler

Bir yanıt yazın