Behruz Çinici Tasarımı TBMM Halkla İlişkiler Binası Yıkılıyor

Clemens Holzmeister danışmanlığında, Behruz Çinici tarafından tasarlanan TBMM Halkla İlişkiler Binası’nın yıkımına başlandı.

HDP İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü resmi Twitter adresinden TBMM Halkla İlişkiler Binası’nın yıkımını şu şekilde duyurdu…

22 Ağustos 2016 tarihinde konuyla ilgili yaptığımız haberde Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan’ın açıklamalarına yer vermiştik:

Özgün ve ender yapılardan birisi olan Meclis Camisi ve Halkla İlişkiler Binasının korunarak gelecek kuşaklara aktarılması önemli. TBMM’deki güvenlik konseptinin değişmesi ile halkla ilişkiler binasının A ve B bloklarının ihtiyacı karşılamadığı bu nedenle yıkımına karar verilmiş olmasını doğru bulmuyoruz. Mimarlık yıkmadan da çözümlerin bulunacağı ender mesleklerden birisidir. TBMM yerleşkesi çok özel ve simge bir yerleşkedir. TBMM Camisinin yargı kararıyla korumasının kaldırılarak yıkılması söylemleri hepimizin canını acıtmaktadır. Özgün değeri olan TBMM Camisi ve Halkla ilişkiler Binasının yıkılmasından vazgeçilmelidir.

Etiketler

Bir yanıt yazın