Bayrampaşa’da kentsel dönüşüme ilk kepçe

Bayrampaşa Belediyesi kentsel dönüşüm projesi, Belediye Başkanı Atila Aydıner'in Yıldırım Mahallesi Şehit Kazım Balkan Caddesi'nde, ilk kepçe darbesi ile başladı.

Aydıner, kentsel dönüşüm çerçevesinde inşa edilecek yeni konutların 12 kat olacağını belirterek, inşaatların altı ayda tamamlanacağını söyledi

İstanbul Bayrampaşa Yıldırım Mahallesi Şehit Kazım Balkan Caddesi üzerindeki alanda başlatılan kentsel dönüşüm projesi çalışması başladı. Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner’in kepçeyle yıkılacak binalara ilk darbeyi vurdu. Başkan Aydıner, ada bazında başlattıkları kentsel dönüşümü, yatay haldeki 6 binayı biraraya getirerek, dikey hale dönüştüreceklerini söyledi. Kentsel dönüşüm çerçevesinde inşa edilecek yeni konutların 12 kat olacağını belirten Aydıner, inşaat çalışmalarının altı ayda tamamlanacağını ifade etti. Belirlenen küçük adadaki dönüşümle, Bayrampaşa halkına neler gerçekleştireceklerini göstermek istediklerini vurgulayan Aydıner, “Kesinlikle kimsenin mağdur olmasına müsaade etmeyeceğiz. Yeni yapacağımız alan üç katlı otoparkı, çocuk oyun alanları ve yeşil alanları ile örnek bir site olacak” dedi.

BAŞKANLARIN ELİ GÜÇLENDİRİLMELİ
Kentsel dönüşümün ülke için bir ihtiyaç olduğu gibi, depremin de bir ülke gerçeği olduğunu hatırlatan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, kentsel dönüşüm çalışmalarında belediye başkanlarının elinin güçlendirilmesi gerektiğini söyledi. Yeni çıkacak yasalarda belediye başkanlarının ön planda tutulması gerektiğine dikkat çeken Başkan Aydıner, “Çıkarılacak yasalarla önümüzün açılması halinde kentsel dönüşüme süratle devam edeceğiz” diye konuştu.

Cezaevi alanına 3 bin 500 konut yapılacak
Tarihi Bayrampaşa Cezaevi’nin Silivri’ye taşınmasının ardından ortaya çıkan alanın da kentsel dönüşüm alanı olarak belirlendiğini ifade eden Aydıner, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın desteğini de alarak buraya 3 bin 500 yeni konut yapacaklarını vurguladı. Aydıner, “Bayrampaşa Cezaevi alanına 3 bin 500 yeni konutun yanı sıra bir cami ve bir ilköğretim okulu da yer alacak. Bayrampaşa Devlet Hastanesi’nin yatak sayısını da 350’ye çıkaracağız. Böylece sosyal doku içersinde çok güzel bir merkezi Bayrampaşa’ya kazandıracağız’ dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın