Bayraktar: Kentsel Dönüşüm Kanunu Haftaya Meclis’te Olacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, afet riski altındaki alanların dönüşümüne ilişkin kanununun gelecek hafta Meclis gündemine alınacağını söyledi.

Gaziantep’te bazı temel atma törenlerini katılan Bakan Bayraktar, afet riskine karşı kentsel dönüşüm konusunda istekli olan ve altyapısını hazırlayan illerin belediyelerine ağırlık vereceklerini belirtti.

Konuya hassasiyetle eğilen belediyelerle daha yakından çalışacaklarını vurgulayan Bakan Bayraktar, “Biz tüm Türkiye’deki afet riskini öne alan bir dönüşüm seferberliği başlatacağız. Burada altını çizerek ifade etmek istediğim husus; hangi ilin belediyeleri bu işe sarılırsa, çok daha başarılı olursa biz onlara ağırlık vereceğiz. Tabi ki deprem aksı üzerindeki şehirlerimiz önceliğimizdir.” açıklamasını yaptı.

Kanun tasarısının bir hafta sonra Meclis’e geleceğini ifade eden Bayraktar, “Biz şimdi yeni bir kanun çıkarıyoruz. Bu kanun tasarı haline geldi bakanlar kurulundan geçti. İnşallah önümüzdeki hafta Meclis’e gelecek. Afet riski altındaki alanların dönüşümü kanunudur.” dedi.

Gaziantep Kentsel Dönüşümde Türkiye’ye Mesaj Verdi

Gaziantep’te yapılan yıkımların ve kentsel dönüşüm projelerinin bütün Türkiye’ye mesaj verdiğini vurgulayan Bakan Bayraktar, “Bugün burada 702 konutun temelini atacağız. Bu kentsel dönüşüm için, gecekondu dönüşümü için, kaçak yapılaşmayı engellemek için, çarpık yapılaşmayı engellemek için çok güzel bir adımdır. Şehirlerin gelişmesinin temel öğeleri şehirdeki binalardır. Şehirdeki binaların da büyük çoğunluğu yüzüde 80 yüzde 85’i konut binalarıdır. Bu Şahinbey Belediyesi’nde bugün atacağımız temel, Şahinbey’de yapılan gecekonduların yıkımı da bize moral veriyor. Geçen gittik oradaki yıkımı gördük. Hakikaten buradan hem Antep’e bir güzellik getirecek, Antep’in kalkınmasına, gelişmesine, güzelleşmesine katkı sağlayacak. Hem de buradan bütün Türkiye’ye mesaj verecek. Biz artık yani depremlerde insanlar ölmesin istiyoruz. Çok ciddi şekilde ekonomik kayıplarımız olmasın istiyoruz.” şeklinde Konuştu.

Etiketler

Bir yanıt yazın