Bayraklı için dönüşüm zamanı

Kentsel dönüşüm uygulamalarıyla İzmir'in çehresini değiştirmeyi ve sağlıksız konutlardaki vatandaşları sağlıklı konutlara yerleştirmeyi hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı'daki "dönüşüm" çalışmaları için ilk 16 Mart'ta ihaleye çıkıyor.

Meclis kararı çıktı
Bayraklı Belediyesi tarafından belirlenen, Çanakkale-İzmir Çevreyolu ile Altınyol arasındaki Cengizhan, Fuat Edip Baksı ve Alparslan mahallelerini içeren 60 hektar büyüklüğündeki alana ilişkin Meclis kararı sonrasında harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, bu bölge ve çevresini kapsayan toplam 310 hektarlık alanda ulaşım ve jeolojik etüd çalışmalarını tamamladı. 16 Mart 2012 tarihinde ise Bayraklı’daki kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili ilk ihale gerçekleştirilecek. Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek ihale, kentsel dönüşüm uygulanacak alana ilişkin değerleme, planlama, kentsel tasarım ve mimari projelerin üretilmesi ile uzlaşma modellerinin belirlenmesine yönelik hizmet alımını kapsayacak.

18 alanda 30 bin konut
1/25.000 ölçekli İzmir Kentsel Bölge Nazım İmar Planı revizyonuyla 18 proje alanı belirleyen ve toplam 4 bin 700 hektar alanda yenileme projesine ihtiyaç duyan Büyükşehir Belediyesi, onay bekleyen projelerin hayata geçmesiyle İzmir’de 30 bin sağlıklı konut üretimi planlıyor.

7 bölgede yenileme Ankara’da bekliyor
İzmir’in Bakanlar Kurulu’nda onay bekleyen projeleri şöyle:
* Menemen – Torbalı – Bayındır: Toplam 26.7 hektarlık alanda uygulanacak. Bu bölgelerde 2000 konutu içeriyor.
* Örnekköy projesi: 18 hektarlık alanda uygulanacak ve 1500 konutu kapsayacak.
* Ege Mahallesi projesi: 7 hektarlık alanda uygulanacak ve 1000 konutu kapsayacak.
* Ballıkuyu projesi: 48 hektarlık alanda uygulanacak ve 5000 konutu kapsayacak.
* Aktepe ve Emrez projesi: 122 hektarlık alanda uygulanacak ve 6000 konutu kapsayacak.
* Uzundere projesi: 32 hektarlık alanda uygulanacak ve 4000 konutu kapsayacak.
* Cennetçeşme projesi: 47.6 hektarlık alanda uygulanacak ve 3000 konutu kapsayacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın