Bayraklı Belediyesi tek çatı altında toplanıyor

Bugüne kadar 3 farklı yerde hizmet veren belediye, Altınyol'da yapılacak 12 katlı yeni hizmet binasının inşaatına önümüzdeki günlerde başlayacak.

Bayraklı Belediyesi, hizmet binasının projesini tamamladı ve Anıtlar Kurulu’ndan onay alarak ruhsat aldı. Hizmet binasının inşaat çalışmalarının önümüzdeki günlerde başlayacağı belirtildi. Kuruluşundan bu yana Çamkıran ve Osmangazi Hizmet binalarında faaliyetini sürdüren Bayraklı Belediyesi, yeni binasında tüm hizmetlerini tek çatı altında toplayacak. İzmir’in önemli akslarından Altınyol üzerinde “Yeni Kent Merkezi” olarak belirlenen bölgede yapılacak bina, metro istasyonu, otobüs durakları ve vapur iskelesi gibi toplu ulaşım merkezlerine yakın olacak. Vatandaşların kolayca ulaşabileceği hizmet binası 4 katı yer altında olmak üzere 12 katlı olacak. Toplamda 12 bin 21 metrekare inşaat alanına sahip olan binanın 3 bodrum katı otopark olarak hizmet verecek.

Karabağ, “Henüz ikinci yılımızda olmamıza rağmen belediye binası çalışmalarında sona geldik. Yakında temelimizi atmak için arazi üzerinde bulunan nikah dairesinin yıkımına başlayacağız” dedi. Binanın ulaşım aksı üzerinde olmasına özen gösterdiklerini söyleyen Karabağ, “Otobüs güzergahları hizmet binasının tam önünden geçiyor. Metro ve vapur iskelesi 2 dakikalık yürüme mesafesinde. Daha önce 3 binada hizmet veriyorduk. Postacılardaki binamızı öğrencilere tahsis ettik. Şimdi Osmangazi ve Çamkıran binalarında halkımıza hizmet veriyoruz. Hizmet binası tamamlanınca Osmangazi Binası’nı Yatılı Engelli Merkezi’ne dönüştüreceğiz” diye konuştu.

Deniz manzarası keyfi
Merkezi klima sistemi ile iklimlendirilecek olan Belediye Hizmet binası dış cephesinde kullanılan cam ile aynı zamanda enerji tasarrufu da sağlayacak. Bina dört bir yanından güneş ışığından faydalanarak elektrik enerjisini minimum düzeyde tutacak. Bodrum katta, 210 metrekarelik sergi salonu olacak. Vatandaşlar, hizmet binasında işlemlerini yaparken deniz manzaralı kafeteryada dinlenebilecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın