Baumit “Sağlıklı Bir Yaşam Alanı Olarak Ev” Tasarım Yarışması 2023’ün Sonuçları Açıklandı

Toplam 56 proje başvurusu alan Baumit "Sağlıklı Bir Yaşam Alanı Olarak Ev" Tasarım Yarışması'nın sonuçları açıklandı.

Ödül alan projeler aşağıdaki şekilde oldu:

19 numara / 25092019 rumuzlu proje:

CO-HOUSE: Zeynep Berika Özcan, Pınar Afra Özcan, Melek Kaptan

Co – House projesi, konuya duyarlı yaklaşımının yanı sıra, önerdiği çözüm içinde yer alan atölyeler, kütüphane, bostan, oyun alanları, amfi, kollektif mutfak gibi donatılar ile “Birlikte Yaşam Alanları” oluşturma çabası ve kullanıcıların farklı ihtiyaçlarını gözeten plan zenginliğinin yanı sıra değişik ölçeklerde gözlemlenen mimari olgunluk nedeniyle jüri tarafından ödüle layık görülmüştür.

35 numara / 14062024 rumuzlu proje:

Community Connect: Zeynep Ece Katipoğlu, Elif Ünvermiş, Elif Yalçın

Konut krizini verilerle inceleyerek, krizin nicelikle değil erişimle ilgili olduğu tespitine dayanarak, maliyeti düşük modüler konutların, kentin farklı yerlerinde uygulanabilecek toplu yaşama alanları olarak kurgulanması bu projenin takdir edilen yönlerindendir. Çıkış noktası uyarlanabilirlik olan bu projenin Dolapdere’ye odaklanarak, farklı kullanıcı tiplerine göre modül tasarımları ile geliştirilmesi olumlu bulunmuştur. Yarışmanın temel beklentisi olan “erişilebilir bir arada yaşama mekanları”nın üretilen alternatif kullanım ve vaziyet planı önerileri ile de desteklendiği görülmüş, bu kapsamlı yaklaşımı nedeniyle jüri tarafından ödüle layık görülmüştür.

49 numara / 42213116 rumuzlu proje:

Pasajın Yanındaki Ev: Berfin Topçu

Bu proje, kentlerde sıklıkla karşımıza çıkan atıl durumdaki yapı stoğunun, yarışmanın temel beklentisi olan “erişilebilir bir arada yaşama mekanı”na dönüştürülmesi için önerdiği alternatif bakış açısı ile ön plana çıkmıştır. Her ne kadar tekil bir örneğin dönüşümü üzerine odaklansa da yerle ve programla kurulan ilişkilerin bir tasarım stratejisi olarak farklı yaklaşımların önünü açma potansiyeli olumlu bulunmuştur. Hem mevcut yapının hem de yeni önerilen ek yapının aynı incelikle ele alınarak konut programı ile ilişkilendirilmesi, mevcut atıl yapıların barınma krizine yanıt olarak dönüşümü için ümit veren bir çözüm önerisi olarak görüldüğünden jüri tarafından ödüle layık görülmüştür.

Baumit Tasarım Yarışması final jüri raporuna ulaşmak için tıklayınız.

Baumit Tasarım Yarışması 2023-2024 proje tutanağına ulaşmak için tıklayınız.

Baumit “Sağlıklı Bir Yaşam Alanı Olarak Ev” Tasarım Yarışması 2023

Etiketler

Bir yanıt yazın