Baumit, 2016 Yılının Dış Cephesi’ni Madrid’de Seçti

Baumit, 2 Haziran tarihinde Madrid Town Hall Palacio de Cibelles’de düzenlenen final gecesinde yılın dış cephesini seçti. 2 yılda bir düzenlenen Baumit Life Challenge yarışmasının kazananı 2016 yılında Slovakya oldu.

Baumit’in iki yılda bir hizmet verdiği 30 Avrupa ülkesi arasında düzenlediği “Baumit Life Challenge” yarışmasına bu yıl 22 ülkeden 36 proje finale kaldı. Türkiye’den Bünyamin Derman’ın yer aldığı 12 uluslararası mimardan oluşan jüri, finale kalan projeleri altı kategoride değerlendirdi: Müstakil yeni bina, apartman yeni bina, konut dışı yeni bina, ısı yalıtımı renovasyonu, eski eser restorasyonu ve Özel ödül: Tasarımı Aydınlatan Yapı ödülü.

Değerlendirmeler sonucunda 2016 yılının genel kazananı mimarlar Martin Rezník, Matúš Polák ve Juraj Makový’den oluşan Slovak ekibin “KINDERGARTEN LIMBACH” projesi oldu. Yunanistan, Slovenya, Avustralya, Romanya ve Almanya da ödül kazanan ülkeler oldular. Slovakya ayrıca Konut Dışı Yeni Bina kategorisinde ödüle layık görüldü.

Özel Ödül kategorisinde Baumit Türkiye’nin adayı Autoban Mimarlık’ın projelendirdiği Saruhan Apartmanı ikinci oldu. Bir renovasyon çalışmalası olan proje, özgürce şekillendirilebilen ve sınırsız doku seçeneği sunan Baumit CreativTop dekoratif kaplama uygulamasının başarılı bir örneği olarak değerlendirildi.

Yarışmanın halk oylamasının yıldızı “Yıldız Residence”

Baumit Türkiye, yarışmaya apartman, konut dışı yeni bina, ısı yalıtımı renovasyonu ve özel dış cephe tasarımı kategorilerinde adaylar gösterdi. Life Challenge tarihinde bu yıl ilk kez projeler halk oylamasına da sunuldu. Baumit Türkiye’nin Yıldız Residence projesi, Özel ödül: Tasarımı Aydınlatan Yapı Ödülü halk oylamasının galibi oldu. Proje yine halk oylamasında konut dışı yeni bina kategorisinde ikinciliği yakaladı.

Isı yalıtımı kategorisinde halk oylamasında Türkiye’nin aday projelerinden Ataşehir’de gerçekleştirilen Kardelen Sitesi projesi ikinciliği ve Ortaköy’de yer alan Saruhan Apartmanı projesi de beşinciliği kazandı.

Ödül töreninde bir konuşma gerçekleştiren Baumit CEO’su Robert Schmid, Life Challenge 2016 ile bir kez daha Avrupa yapı sektörüne katkıda bulunmanın; dış cephelere ve yapılara sınırsız tasarım imkanı sunulabilmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Etiketler

Bir yanıt yazın