Bauhaus’tan İlham Alan 3 Boyutlu Yazı Karakteri

Deniz Yıldırım Bauhaus’un 100. yılı için kişisel bir kutlama yapmak niyetiyle Bauhaus stilinden ilham alan yeni bir yazı karakteri tasarladı.

Kuruluş amacı mimarlık ile birlikte, zanaat ve güzel sanatlar eğitimini beraber verecek bir akademi yaratmak olan Bauhaus 1919 Nisan’ında Weimar’da Walter Gropius tarafından kuruldu. Kuruluşundan bu yana tüm dünyada pek çok tasarım alanını ve tasarımcı kuşağı etkilemiş olan Bauhaus bu sene 100. yılını kutluyor ve bu kapsamda pek çok etkinlik ve kutlama organize edildi. Deniz Yıldırım Bauhaus’un 100. yılından ilhamla tasarladığı yazı karakterinin hikayesini anlatıyor:

“Ben de mimarlık eğitiminin ilk gününden itibaren kendini bu tasarım anlayışının içerisinde bulan bir mimar ve tasarımcı olarak Bauhaus’un 100. yaşını Bauhaus estetiğini yansıtan yazı karakterleri tasarlayarak kutlamaya karar verdim.

Bu yazı karakterleri tasarlama fikri instagram üzerinde her yıl yapılan bir challenge’dan geliyor. 36 Days of Type projesi bu sene 6. kez olmak üzere her sene tüm dünyada tasarımcı, illüstratör ve grafik tasarımcıları kendi yorumlarıyla harfleri ve sayıları tekrar tasarlamaya davet ediyor.

Bauhaus stili yazı karakterleri, öncelikle Bauhaus mimarisine referansla 3 boyutlu olarak tasarlandı. Renk olarak, Bauhaus ekolünün renkleri olarak bilinen sarı, mavi, kırmızının en ilkel tonu ile siyah,beyaz kullanıldı. Tasarımların kimi bir obje olurken kimi yapıya dönüştü; kimi anlayışın genel prensiplerini yansıtmakla yetinirken kimi birebir bir yapıdan esinlendi, mesela K harfi Le Corbusier’in Chandigarh’daki Meclis Sarayı’nın o meşhur betonerme saçağından esinleniyor. Çalışma Latin alfabesindeki 26 harfi içeriyor, tamamını görmek için instagram hesabımı ziyaret edebilirsiniz.”

Etiketler

Bir yanıt yazın