Bauhaus Lab 2020’ye Başvurular Başladı

Bauhaus Lab'ın bu seneki konusu A Concrete for the “Other Half”. Genç mimarlar, tasarımcılar ve küratöryel çalışmalar yapan profesyoneller 29 Şubat'a kadar programa başvuruda bulunabiliyor. Program, 4 Mayıs - 1 Ağustos 2020 tarihleri arasında yapılacak.

“Canadian Centre for Architecture arşivinde bulunan yukarıdaki tuğla, “Minimum Cost Housing Group (MCHG)”un çalışmalarının bir parçası olarak korunmaktadır. McGill Üniversitesi Mimarlık Okulu’nda 1970’lerin başında “Dünyanın diğer yarısı nasıl inşa edilir”i analiz etmek amacıyla kurulan MCHG, gelişmekte olan ülkelerde bina ve konut uygulamalarına odaklandı. Grubun kükürt betonu ile yaptığı deneyler de dahil olmak üzere araştırma ve proje çalışmaları, Dünya’nın diğer yarısındaki konut krizleri söylemindeki paradigma değişikliğinin bir parçasıydı.

1972’de geliştirilen kükürt beton tuğlası, Bauhaus Lab 2020 versiyonu için bir çıkış noktası olarak hizmet ediyor: Katılımcılar, Kanada’daki Canadian Centre for Architecture tarafından Montreal’deki MCHG’de belge ve malzeme toplanması için davet ediliyor. Batılı bir bilgi birikimi ve depolaması aracı olarak arşivleme süreci, hiyerarşileri ve dışlama mekanizmalarını nasıl sürdürmektedir? Hangi materyaller ve belgeler saklanıyor, hangileri reddediliyor?”

Bu kolektif araştırmanın bulguları, programın katılımcılarını küratörlüğünde Bauhaus Binası’ndaki bir sergide sunulacak.

Başvurmak için, 29 Şubat 2020 tarihine kadar Bauhaus Dessau Vakfı program başkanı Dr. Regina Bittner’e lab@bauhaus-dessau.de email adresi üzerinden özgeçmiş, portfolyo ve niyet mektubunun gönderilmesi gerekiyor. Detaylı bilgi https://www.bauhaus-dessau.de/ adresinde bulunabilir.

Etiketler

Bir yanıt yazın