Battersea Elektrik Santrali Projesinin İlk Konutları Tamamlandı

Eski bir enerji santralinin bir yaşam merkezine dönüşümünü hedefleyen proje konutları Londra’nın güneybatısında bulunuyor.

Birden fazla strüktürden oluşan kompleksin restorasyonu tamamlanmış ilk birimi olan Switch House West, Birleşik Krallık İmar Kanunu’na göre ikinci derece öneme sahip koruma altına alınmış bir yapı. Bir zamanlar enerji istasyonu için şalter tesisi ve laboratuvar gibi mekanlar barındıran binanın WilkinsonEyre tarafından tasarlanmış restorasyon projesi tamamlandı.

İşlevsel ve domestik kavramları endüstriyel kimliğini koruyan bu mekanda bir araya geliyor. Yapıya eklemlenen 3 yeni katta teras ile birlikte 3 yatak odalı apartman konutları mevcut. Stüdyo ve 2 yatak odalı daireler ise yapının yıllanmış tuğla duvarlarını mesken tutuyor. Aynı zamanda yapıda küçük bir bahçe ve iki iç avlu mevcut.

İç mimar Michaelis Boyd mekan örgülerini zeminden tavana pencerelerle içeri nüfuz eden nehir manzarasını dikkate alarak kurgulamış. Yaratılan atmosferler yapının asıl mimarı Giles Gilbert Scott’a Herringbone* zemin kaplamaları ve sadeleştirilmiş endüstriyel estetik yaklaşım ile göndermeler de yapıyor.

Tasarım, bu endüstriyel yapıyı iç mekandan ayrıksı bir kabuk olmaktan çıkarıp rafine çağdaş detaylarla birlikte kendi kimliğini kutluyor.

Battersea Elektrik Santrali’nin Bacasına Cam Asansör

150 Yıllık Gaz Deposu Lüks Konuta Dönüşürse

 

Etiketler

Bir yanıt yazın