Başkentin ‘ucube’si sonunda yıkılıyor

Ankara'da 6 yıldır demir yığını halinde duran dev inşaatın yıkımına başlandı. İnşaat bir türlü bitmeyince reklam panosu olarak kullanılmıştı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in verdiği bilgiye göre 71 milyon 506 bin 157 lira harcanan demir yığınının sökümüne başlandı.

Ankaralılar’ın ‘demir kafes’ olarak niteledikleri Eskişehir Yolu üzerindeki inşaatın sökümüne başlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Twitter’dan verdiği bilgiye göre yıkılan inşaatın yerine bir kule işmerkezi yapılacak.

Yapımına 2005 yılında başlanan ancak yarım kalan demir kafes için bugüne kadar Gökçek’in açıklamalarına göre 71 milyon 506 bin 157 TL harcandı. Yıllarca atıl kalan bina bir süredir dev reklam panosu olarak kullanılıyordu.

Gözde mekân olacaktı
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nce projelendirilen, Söğütözü Kongre ve Ticaret Merkezi’nin yapımına 2005’te başlandı. Binanın mimarisi, merkezi konumu, Metro ve Ankaray ortak istasyonunun sağladığı ulaşım kolaylığı ve otopark kapasitesiyle başkentin gözde mekânı olarak planlamıştı. Binada 4500 kişilik bir konferans salonunun yanı sıra biri 700, diğeri de 575 kişi kapasiteli iki salon, toplam kapasiteleri 1855 kişi olan 9 toplantı salonu ve yine toplam kapasitesi 1280 kişi olan 32 seminer salonu, 1230 araç kapasiteli kapalı otopark ve 1305 kişilik kapasitesi ile 10 sinema salonu 248 adet mağazanın yer alması planlanmıştı.

Kaynak yetersizliği dolayısıyla yapımı durdurulan ve bir demir yığını olarak kalan yapı, demir kafes olarak adlandırıldı, daha sonra reklam panosu olarak kullanıldı.

Etiketler

Bir yanıt yazın