Başkanlık Sarayı işçileri iş bıraktı

Başbakanlık hizmet binası inşaatında çalışan 40 işçi iki aydır ücretlerini alamadıkları için geçtiğimiz çarşamba iş bıraktı.

Üç gün boyunca ana firma REC İnşaat ve taşeron firma Hayde İnşaat ile uzlaşamaya çalışan işçiler ödenmeyen toplam 250 bin TL tutarındaki ücretlerini alarak işten ayrıldı.

Polis eşliğinde toplantı

İnşaat İşçileri Derneği’nden edinilen bilgiye göre, Başbakanlık hizmet binası inşaatında çalışan 40 işçinin taşeron firma ile görüşme talebi reddedilince işçiler ücretlerini almadan şantiyeyi terk etmeme kararı aldı. Şantiyeyi işgal eden işçiler polis zoruyla çıkarılmak istendi.

İnşaat İşçileri Derneği’nin devreye girmesiyle masaya oturan ana firma Rönesans Holding’e bağlı REC Uluslararası İnşaat Yatırım Sanayi ve Ticaret AŞ yetkilileri, “İşçiler, taşeron firma mühendisi ile yapılan toplantı akşam geç saatlere kadar polis eşliğinde sürdü. Toplantı sonucu cuma gecesi ücretlerin ödenmesi kararı alındı” dediler.

İşçilerin ücretleri ödenene kadar şantiyeyi terk etmeme kararı üzerine, gece saat 1’de ücretlerin ödendiği öğrenildi. İki ay boyunca ücretlerini alamayan işçiler, iki aylık ücretlerini alıp Başbakanlık hizmet binası inşaatında çalışmayı bıraktıkları belirtildi.

Etiketler

Bir yanıt yazın