Basit ve Dikkat Çekici Mimari Formu ile The Castle

Candalepas Associates tarafından tasarlanan The Castle, basit ve dikkat çekici bir mimari formu ile öne çıkıyor.

Bina son derece çağdaş ve de çevredeki mimarinin yerel karakterini kabul eden unsurların bir araya gelişini gösteriyor.

Kent merkezinde konumlanan, 37 katlı karma kullanımlı yapı, otel ve ticari mekanlara ev sahipliği yapıyor. Bir platformun üzerine oturarak yeni bina 142 yıllık, miras listesinde yer alan Porter House’a hassas bir şekilde eklemleniyor.

Kemerler ve apsisler, yapının cephesinde zemin seviyesinden ve uzaktan büyüleyici yeni, bir doku yaratıyor. Bu da bölgenin tarihinden gelen bir işçilik hissiyatını yansıtıyor. Düşeyde bir mimarlık olarak tanımlanmasına karşın yeni ve eski arasında bir sıralı hafıza kuruyor. Doğasındaki tekrarla bina sokak seviyesinde bir derinlik sağlayan tekil bir kompozisyonal ifade olarak tanımlanıyor.

Yapının bir tarafında artist Maria Fernanda Cardoso ortaklığında tasarlanan bir sanat enstalasyonu yer alıyor. Suyun doğal hareketinden ilhamla yapının 11 katına yayılan enstalasyon, Sidney’deki Avusturalyalı bir artist tarafından yapılan halka açık en büyük eser niteliğinde.

Üstte, kavisli beton elemanlarla çerçevelenmiş beş basamaklı bahçeleri kaplayan bir çatı bahçesi var. Basamaklı yeşillik, binayı düz çatılı benzerlerinden ayıran yumuşak bir tepe oluşturuyor.

Porter House, St Georges Kilisesi, The Workers Club, eski Telstra Exchange ve Lincoln House gibi yakınlardaki diğer önemli simge yapıların yanı sıra, kulenin bağlamsal bir mevcudiyeti zamanına ait olma duygusuyla dengelediği için tasarım üzerinde açık bir etkiye sahip.

Avustralya’da 99 Kubbeli Cami

Etiketler

Bir yanıt yazın