Basın Açıklaması: Şehitler Anıtı’nı Yenileyin!

Mimarlar Odası Bursa Şubesi Yönetim Kurulu, Yeni Kent Stadyumu'nun Batısında, Mihraplı Rekreasyon Alanı içinde yer alan "Çanakkale Şehitleri Anıtı"nın, stadyum İnşaatı sürecinde uğradığı tahribatı basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurdu.

Çanakkale Şehitleri Anıtı önünde yapılan açıklamada Mimarlar Odası Bursa Şubesi Başkanı Can Şimşek, “Bu kenti yönetenlerin kente, kentliye saygısı yok! Ucunda oy ve para yoksa aslında kent gibi bir dertleri de yok! Mihraplı Çanakkale Şehitleri Anıtı bu durumun günümüzdeki en somut göstergesidir. İnsana saygısı olmayanın, Şehide de saygısı olmaz! Buradan Büyükşehir Belediyesi’ne sesleniyoruz! En kısa sürede bu utancı ortadan kaldırın ve Şehitler Anıtını yenileyin!” dedi.

Mimarlar Odası Yönetim Kurulu imzasını taşıyan basın açıklamasının tam metni:

Bir Belediye düşünün ki, parasının hesabı yok!

Öyle ki Devletin zaten yapacağı stadyum projesini neye mal olacağını düşünmeden kendi imkanlarıyla inşa edebiliyor…

Kentin bütçesinin yarısını, kafasını dahi koyamadığı bir yapıya harcıyor!

Yetmiyor… Stadyumun daha 2 yılı dolmayan milyonluk çimlerini sıkıntı çıkardığı gerekçesiyle söküp yeniden yaptırıyor.

Müteahhidine hesap sormak şöyle dursun, yenileme işlemini sanki Bursalıya lütufmuş gibi gülümseyen pozlar vererek sosyal medyada ilan ediyor.

Yaptığı yapacağı türlü çeşit projeyi, milyonlarca liralık ilanlarla billboardlarda ve gazetelerde yayımlatabiliyor…

Parası bol; vakti de bol…

Ben bu kentin trafik sorununu yıllardır çözemedim; altyapı kentin yükünü kaldırmıyor, birkaç ayrıcalıklı mahalle dışında kenar mahallelerin hali içler acısı, yol yok, park yok, kaçak inşaat almış başını gitmiş; kentin onca derdi var demiyor…

Trenlere pembe vagon koyuyor! Kentin namuslu insanlarına veremediği hizmeti, sapıklarına veriyor! Sözümüz ona kadını sapığın önünden çekiyor; sapkınlığı meşrulaştırıyor…

Güvenli kenti nasıl inşa ederim demiyor; aklına ilk gelen kadını izole etmek oluyor!

Parası ve vakti bol belediyenin her şeye gücü yetiyor… Öyle ki başkanı, ortaya attıkları deli saçması sözde dönüşüm projesine karşı çıkanlara, “bu şehirde rantı, imarı, yolluğu biz veriyoruz” diyor; posta koyuyor…

Fakat kente yatırım, insana yatırım; futbola yatırım kadar oy ve rant getirmediği için, kentin kafasız stadyumunu yaparken harabeye dönüştürülen Çanakkale Şehitleri Anıtı, iki yıldır kaderine terk edilmiş halde bekliyor. Futbola sevgi, Şehide saygının önüne geçiyor!

Sonuç olarak, görünen o ki bu kenti yönetenlerin kente, kentliye saygısı yok! Ucunda oy ve para yoksa aslında kent gibi bir dertleri de yok!

Mihraplı Çanakkale Şehitleri Anıtı bu durumun günümüzdeki en somut göstergesidir. İnsana saygısı olmayanın, Şehide saygısı olmaz!

Buradan Büyükşehir Belediyesi’ne sesleniyoruz!

En kısa sürede bu utancı ortadan kaldırın ve Şehitler Anıtını yenileyin!

Paramız yok, zamanımız yok derseniz, usulsüz önergelerle her gün yenisini onayladığınız sözde dönüşüm projelerinden kalan vaktinizde, meclisinizde bir karar daha alın ve yetkiyi bize verin; yapılması gerekeni Mimarlar Odası Bursa Şubesi olarak biz yapalım. Bursa’mıza bu utancı daha fazla yaşatmayalım!

Etiketler

Bir yanıt yazın