Başıbüyük Planları Halkla Birlikte Masaya Yatırıldı

Mahalle halkı başta olmak üzere, Maltepe Belediyesi'nin girişimleri sonucu İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan, "Başıbüyük 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı", bütün yönleriyle masaya yatırıldı.

Maltepe’nin öncelikli kentsel dönüşüm alanlarından biri olarak kabul edilen Başıbüyük’ün 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde kabul edildikten sonra askıya çıktı. 5 Eylül’e kadar askıda kalacak olan planlarla ilgili Başıbüyük Muhtarı Ayhan Karpuz, sivil toplum kuruluşları ve halkla birlikte yapılan toplantıya Maltepe Belediyesi Başkan Yardımcıları, birim müdürleri ve teknik ekip katıldı.

Toplantıda, emsal değerlerinden kat izinlerine, ormanlık alanlardan tapusu olan ve olmayanların durumuna, tapu tahsis belgesi olanlardan evleri donatı alanı içinde kalanların durumlarına kadar birçok bilgilendirme yapıldı. Toplantıda bir sunum yapan Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Haydar Battal, Başıbüyük’ün, Türkiye’de emsal transferinin kullanıldığı dördüncü mahalle olduğunu ifade ederek, barkovizyon eşliğinde planı halka anlattı. Sunum sonrası, mahalle sakinlerinden gelen sorular cevaplandırıldı. 

Etiketler

Bir yanıt yazın