“Başıboş Zamanlar” için Tasarlanmış Mimari Projeler

VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi'nin Turizm ve Rekreasyon Yapıları adlı 2. kitabı yayımlandı.

Tatil, eğlence ve dinlenme alışkanlıklarımızın nasıl değiştiğini de gözler önüne seren kitap, Doç. Dr. Zafer Yenal’ın tabiriyle, “tatil” mekanları ve “başıboş zamanlar” için tasarlanmış mimari projelerin son zamanlarda dikkat çeken örneklerini bir araya getiriyor.

Kitapta, Türkiye’de 2000 yılı sonrasında inşa edilen otel, tatil köyü, pansiyon, restoran, kafe, bar, misafirhane, eğlence merkezi, kamp, yol üstü tesisleri gibi turizme yönelik yapılardan oluşan 50 projelik bir seçki yer alıyor. Mardin’deki Kasr-ı Nehroz’dan Ankara’daki Mogan Doğa Parkı’na, W Hotel ve Esma Sultan Yalısı’ndan JW Marriot Ankara ve Adam&Eve’e, Kaş Marina’dan Burç Beach’e, Alaçatı Yel Değirmenleri Parkı’ndan Bursa’daki Tike Restaurant’a, kitapta yer alan projelerin en önemli ortak özelliği, iş dışında kalan zamanlardaki tüketim pratiklerine ev sahipliği yapmaları…

Kitaptan alıntılar için tıklayın.

VitrA ve Türk Serbest Mimarlar Derneği’nin işbirliğiyle hayata geçirilen VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi kapsamında, bu yılın yapı tipi olan turizm ve rekreasyon yapılarından yola çıkılarak, tatil kavramına odaklanan bir güncel sanat sergisi hazırlandı. “VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi Sunar: LÜTFEN RAHATSIZ ETMEYİN” başlıklı sergi, 7 Nisan’a kadar İstanbul Modern’de izlenebiliyor.

VitrA Çağdaş Mimarlık Dizisi’yle ilgili ayrıntılı bilgi için tıklayın.

W: VitraCagdasMimarlikDizisi.com
F: facebook.com/VitrACagdasMimarlikDizisi
T: twitter.com/@VitrATurkiye
H: #vcmd

Etiketler

Bir yanıt yazın