Başbakan Yıldırım’dan Topbaş’a “Uçak” Talimatı

Başbakan Binali Yıldırım Artvin programı sırasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a "uçak" talimatı verdi.

Başbakan Yıldırım’ın Artvin’in barajlarına deniz uçaklarıyla yolcu taşınması talimatı ile ilgili açıklama yapan Topbaş, İBB’nin havayolu şirketi kurmak için gerekli hazırlıkları yaptığını söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım, Artvin’de vatandaşlarla buluştu. Artvin’e yapılan yatırımları anlatan Başbakan Yıldırım, “Hopa’ya bir balıkçı barınağı yapıyoruz, Arhavi’ye organize sanayi yapıyoruz. Üniversiteden şehir merkezine teleferik kuruyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla yapıyoruz, teşekkür ediyoruz. O da sizin hemşehriniz ama şimdi ona bir görev daha veriyoruz. Kadir Bey’e diyoruz ki ‘Artık Artvin’in bu kadar barajı var, bu barajlara deniz uçaklarıyla yolcu taşıyalım. Trabzon’dan taşıyalım, Samsun’dan taşıyalım, İstanbul’dan taşıyalım, güzel olur değil mi? Tamam mı Başkan?’ Kadir Başkan, bu projeyi de gerçekleştirecek. Memleketine büyük hizmetleri var, bunu da sizin için yapacak” dedi.

Başbakan Yıldırım’ın bu talimatı ile ilgili açıklama yapan İBB Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak bir havayolu şirketi kurmak için gerekli hazırlıkları yaptıklarını belirterek Türkiye’deki uygun şehirlere ulaşım hizmeti vereceklerini, İBB’nin kuracağı havayolu şirketinin bünyesinde baraj gölleri de dahil olmak üzere suya iniş yapabilen deniz uçaklarının da bulunacağını kaydetti.

Etiketler

Bir yanıt yazın