Baruthane’ye Rekreasyon Alanı Yapılacak

Hürriyet'ten Sefer Levent'in haberine göre, 2010 yılındaki imar izni ardından yapılan ihale ile Çelebican AŞ'nin kiraladığı Ataköy'deki Baruthane arazisi için hazırlanan "Ataköy Blumar" projesi iptal edildi.

TOKİ’nin yeni projesine göre arazideki tarihi yapılar restore edilecek ve alan, halkın kullanımına açılacak.

Mülkiyeti Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’na (TOKİ) ait olan Ataköy’deki altmış dönümlük Baruthane arazisi, günübirlik turizm ve rekreasyon alanı olarak kiralanabilir yeşil alana çevriliyor. Tescilli Baruthane yapılarının bulunduğu Ataköy sahilindeki 160 parsel, Emlak Bankası tarafından TOKİ’ye devredilmiş, TOKİ de araziyi 12 Temmuz 2010’da “restore et, işlet” modeli ile ihaleye çıkarmıştı ve arazi, üzerindeki tarihi yapıların aslına uygun restorasyonu ve anıt ağaçların korunması şartıyla yıllık 6 milyon liradan kırk dokuz yıllığına, ihaleye tek katılan Çelebican AŞ’ye kiralamıştı. Söz konusu arazi üzerinde, Ataköy Blumar adı verilen ve yetmiş metre yüksekliğinde yedi blok içerecek bir projenin uygulanacağı açıklanmıştı.

Görsel: Yalçın Proje

Ataköy sahili üzerinde bulunan arazide ilk imar çalışmalarının 1991 yılında yapıldığını belirten TOKİ Başkanı Ergün Turan, 2010 yılındaki imar izniyle ihale edilen arazide geçen yedi yıla rağmen inşaata başlanılmadığını, firmanın da geçen yıl kira ödemeyi durdurmasının ardından TOKİ’nin mahkeme kararı ile ihaleyi iptal ettirdiğini açıkladı.

Şu anda bu alanda çok önemli mimarlarımız proje çalışmalarına devam ediyor. Mevcut alanın yeşillendirilmesi ile ilgili karar İBB’de kabul edildi. En kısa süre içerisinde Ataköy sahilini vatandaşlarımızın denizle bulaşabildiği bir alan haline getirip hizmete açacağız.

Haberin tamamına buradan ulaşılabilir.

Etiketler

Bir yanıt yazın