Barselona’daki Tarihi Apartman Bloğu Yeniden Canlandırılıyor

Barselona’daki Tarihi Apartman Bloğu Yeniden Canlandırılıyor

İspanyol mimarlık ofisi Office for Strategic Spaces, Barselona'daki 19. yüzyıldan kalma bir konut bloğunu yeniledi.

La Carboneria adlı blok, Barselona’nın Ildefons Cedrá tarafından tasarlanan ızgara şehir planıyla tanınan Eixample bölgesinde bulunuyor.

Office for Strategic Spaces, çapraz geçişli metal yürüyüş yollarıyla birbirine bağlanan yeni bir kamusal alan ile daha önce ihmal edilmiş bir avlu kullanıma açılmış.

Konut bloğunun tasarımı sırasında, konumu, 19. yüzyılın ortalarında Paris’te uygulanan şehir planlarına benzer şekilde, büyük, geniş bulvarlarla semti kesecek şekilde şehir tarafından yapılan planlara tabi tutulmuş.

Bu büyük bulvarlardan bazılarının planları rafa kaldırıldığında, La Carboneria’ya daha sonra arkasında karanlık, üçgen bir avlu oluşturmak için yeni binalarla çevrelenen bir “hayalet cephe” kalmış.

Ángel Borrego Cubero liderliğindeki Office for Strategic Spaces, 2014 yılında işgalcilerin tahliye edilmesinin ardından boş kalan apartman bloğunun durumunu yeniden yapılandırmakla görevlendirilmiş.

Binanın arkasında yeni bir kamusal alan yaratılarak bloğun merdiven boşluğu ve asansör çekirdeği binanın dışına taşınmış ve metal yürüyüş yolları ile yeni açılan cepheye bağlanmış.

Bu organizasyon, artık arkada avluya ve önde sokağa bakan daireler için yeni bir çift cephe durumu yaratıyor. Mevcut bir taşıyıcı duvarla hizalanmış bir banyo ve depolama bloğu, binanın merkezinde oturuyor.

Mümkün olduğunca, apartmanın orijinal yapısı korundu ve güçlendirilmiş, sadece çatısı değiştirilmiş.

Dairelerin içinde, ahşap kirişli tavanlar ve çıplak tuğla duvarlar gibi eski binanın izleri yeniden cilalanmış ve boyanmış. Bunlar, mutfaklarda ahşap paneller ve parlak karo zeminler gibi çağdaş unsurlarla yan yana yerleştirilmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın