Barselona’da Sosyal Konut

Barselona’da Sosyal Konut

Aldayjover Architecture and Landscape ve Burgos & Garrido, Barselona'nın Torre Baró mahallesinde bir sosyal konut tasarladı.

Fotoğraflar Adriá Goula’a aittir.

Torre Baró, İspanya’nın Barselona kentinin kuzeyinde yer alan Nou Barris bölgesindeki on üç mahalleden biri. Collserola sıradağlarının yamacının bir parçası olan bölge, iki farklı kentsel dokunun birleştiği yer.

Aldayjover Architecture and Landscape ile Burgos & Garrido tarafından tasarlanan binada, basamaklı bir avlu etrafında düzenlenen 31 adet konut birimi ve ticari tesisler bulunuyor.

Neredeyse bir küp biçimindeki yapının, kot farkından dolayı ana cadde cephesi 5, arka cephesi 3 katlı. Basamaklı avlu, binanın konumlandığı bu her iki sokağı zemin kattaki sundurma ve güneydeki boşluk aracılığıyla birbirine bağlıyor. Ek olarak, hacim güney cephesinde açılarak güneş ışığının avluya ve kuzeye bakan tek eve girmesine izin veriyor.

Evlerin Mallorcan panjurlarıyla korunan açıklıkları bulunuyor. Ayrıca, en yüksek enerji verimliliği derecesine sahip olmasını ve kullanıcıların yaşam maliyetlerini azaltmasını sağlayan pasif sistemlere ve müşterek tesislere sahip. Binanın komşu olduğu yamaçlardaki alçak bitki örtüsüyse arsanın tarımsal geçmişini çağrıştırıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın