Barselona’da 19. Yüzyıl Sonlarından Kalma İki Binanın Dönüşümü

Guallart Architects Barselona yakınlarındaki Igualada'nın Rec mahallesindeki iki eski binayı boşaltıp yerel malzemelerle yenileyerek bir konut ve ofis binası tasarladı.

Guallart Architects Barselona yakınlarındaki Igualada’nın Rec mahallesinde 19. yüzyıl sonlarından kalma iki bina olan eski bir tekstil fabrikasını ve bir konutu yenilemiş. Eskiden deri tabaklama geleneği etrafında şekillenen bu endüstriyel bölgenin kültürel, sanatsal ve gastronomik etkinliklere açık yaratıcı bir mahalleye dönüşmesi planlanıyor.

Farklı malzemeleri ve yapım aşamalarını gözler önüne seren dış cephede, sanatçı Btoy’un mahallenin kültürel karakterini pekiştiren bir duvar resmine yer verilmiş.

İç kısımda bir ev ve bir ofis alanına yer açmak amacıyla yıkım, güçlendirme ve geri dönüşüm yoluyla duvarları, döşemeleri, avluları ve sütunları kaldırmayı tercih etmiş.

Evin zemin katında bir kitaplığın bulunduğu asma kat ve büyük bir açık şömine ile çift yükseklikte bir alan yaratılmış.

Çocuk odaları için tasarlanan birinci katta, eski havalandırma avlusunun kalıntıları etrafında inşa edilen geniş bir ara alan oluşturulmuş. Üst katta ise, yıkılan katların kirişlerinin geri dönüştürülmesiyle oluşturulan bir alan ile geniş bir oda planlanmış.

Bu uygulama diğer küçük binada da tekrarlanarak hem zemin katta hem de en üst katta büyük bir malzeme tasarrufuyla bir çalışma alanı yaratılmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın