Barcelona’nın Superblocks Projesi Los Angeles’a Taşınıyor

Los Angeles Kent Konseyi üyeleri tarafından Barcelona’nın araç ulaşımını düzenleyen Superblocks Projesi’ni Los Angeles şehrine taşıma önergesi sunuldu.

Plan, sokakları kamusal alana dönüştürmek için trafiği yeniden yönlendirmeyi gerektiriyor. Barselona’nın ilk kez 2016 yılında tanıtılan “superblocks” projesi şehre yeni açık alanlar kazandırması ve hava ve gürültü kirliliğini azaltması nedeniyle büyük beğeni toplamıştı.

Benzer bir programın Los Angeles’ta uygulanmasının şehrin trafik sorununa çözüm olacağını düşünen 14. Bölge Meclis Üyesi Kevin de León 10 Ağustos’ta sunduğu önergede, yayalar ve bisikletlilere yer açmak için sokakların otomobillere kapatılması çağrısında bulunan “Park Blocks” adlı yeni bir pilot program önerdi.

Leon bir haber bülteninde, “Dünyanın diğer bölümleri, sokakların bölümlerini sakinlerin kendilerine ait hale getirmeleri ve açık alanları genişletmeleri, çocuklara daha fazla oyun alanı sağlamaları ve bisikletçilerin mahallede daha güvenli geçişlerine izin vermeleri için kullanarak yaya merkezli olabileceğini gösteriyor,” dedi. Kent Konseyi bu projeyle, Los Angeles’ın araba merkezli altyapı etrafında inşa edilmiş büyük Amerikan şehirlerinin yaşanabilir şehirlere dönüşebileceğini kanıtlayan öncü bir yer olmasını hedefliyor.

Barselona’da süper bloklar, çok bloklu bir alanda araç sirkülasyonunu yeniden yapılandırarak sokak yüzeyinin yüzde 70’ine kadarının kamusal alan olarak kullanılmasına izin verecek şekilde planlanmış. Los Angeles için de León, sokak bloklarını yeni yeşil alanlar ve rekreasyon alanları yaratmanın bir yolu olarak görürken, aynı anda yağmur suyu yakalama altyapısı ve trafik ölümlerini azaltma gibi paralel hedeflerle de ilgileniyor.


Los Angeles’ın Vision Zero planını benimsenmesine rağmen 2021 ile 2020 yılları arasında trafik ölümlerinin yüzde 20 arttığını ve 2022’de bu oranın artacağını öngören Konsey Üyesi, Park Blocks projesi için şimdiden Move LA ve Los Angeles Walks’tan destek talebinde bulundu.

İlk olarak Boyle Heights, Downtown ve diğer Eastside topluluklarını içeren Council District 14’te uygulanması düşünülen Park Blocks pilot programı değerlendirilmek üzere Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Komisyonu’na iletildi.

Etiketler

Bir yanıt yazın