Barbie’nin Rüya Evi Belirlendi

İki New York mimarlık öğrencisi Ting Li ve Maja Paklar, Barbie'nin rüya evi tasarımı yarışmasını kazandı. Malibu sahil evi çocukların beğenisini kazandı.

Dağ yamacındaki pembe tasarım, 30 başvurunun içinden jürinin seçimiyle finale kalarak 8.000’den fazla çocuktan onay aldı.

Mimar Barbie’nin Rüya Evi yarışması, Mattel’in mimar Barbie’yi yaratmasından sonra Amerikan Mimarlar Enstitüsü (American Institute of Architects-AIA) tarafından açıldı.

Birçok çevresel özellik bulunduran kazanan tasarım Malibu kıyısında yer alıyor.

450 m², 4 katlı ev tamamiyle cam ile kaplanmış ve katlar, dairesel bir merdiven ile birbirine bağlanmış.

Yatak odası, bilgisayar ile kontrol edilen hareketli raf olarak tasarlandı.

Üstteki iki katta çatı bahçesi ile kaplı yatak odası ve çalıma odası bulunuyor.

Harvard Üniversitesi Tasarım Enstitüsü Mimarlık Yüksek Lisans Programı mezunu Çinli Ting Li ve Hırvatistanlı Maja Paklar sonuçtan dolayı çok mutlu olduklarını söylediler ve eklediler: “Kentsel çevreden Barbie’nin Rüya Evine kadar çeşitli yollarla kendimizi ifade etmemize olanak tanıyan mesleğimizin çok değerli olduğunu düşünüyoruz. Daha fazla kadın mimarın, tasarımlarını esnetmeleri ve mimarlıktan keyif almaları konusunda cesaret kazanacağını umuyoruz.”

Yarışma kazananları adına Philadelphia’da mimarlık ve tasarım üzerine çalışan bir liseye 1.000 Dolar bağışta bulunulacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın