Bansberia’da Kulüp Binası

Abin Design Studio, Hindistan’da Batı Bengal eyaletindeki Bansberia kasabasında futbol sahasıyla entegre bir kulüp binası tasarladı.

Fotoğraflar: Edmund Sumner

Gençlik futbol kulübü için inşa edilen kulüp binası, oyun alanı ile büyük bir göl arasında yer alıyor. Abin Design Studio, bölge sakinlerine maçları ve antrenman seanslarını izleyebilecekleri ve göl manzarasının keyfini çıkarabilecekleri çok amaçlı bir yapı sunuyor.

Formu bağlamdan türetilen kulüp binası, üst üste yığılmış iki dikdörtgen bloktan oluşuyor. Üst kattaki blok, futbol sahasının doğrudan görüntüsünü sunabilmek için hafifçe döndürülüyor. Üst kata çıkan merdiven, ebeveynlerin ve izleyicilerin maçları izleyebileceği eğimli bir oturma alanına dönüşüyor.

Binanın alt katında, göle bakan oturma alanına açılan korunaklı bir salon yer alıyor. Geçmişte temiz suya erişimi olmayan kulüpte tuvaletlerin yanı sıra mağaza ve kiler de bulunuyor. Üst katta ise topluluk tarafından benimsenen göl ve oyun alanının manzarasına sahip çok amaçlı salon konumlanıyor.

Bengal eyaleti hükümeti hibesi ile finanse edilen bina, tasarım ve teknolojinin yerel kısıtlamalarına uyarak yapımı ve bakımı ucuz olacak şekilde tasarlanmış. Yerel halkın ek mali desteğiyle yerel işçiler tarafından pigmentli betondan inşa edilmiş.

Ekip, mimarlığın etki alanını yakın bağlamın görsel ve maddi kültürünü tanımlamaktan öteye taşıyıp anlamını genişleterek farkındalık yaratıyor.

Yapı, spor ve müfredat dışı etkinlikleri teşvik ederek kültürel ve sosyal faaliyetlerin merkez üssü olmayı hedefliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın