Bangkok Project Studio Tayland’da “Fil Müzesi” İnşa Etti

Bangkok Project Studio Tayland’da “Fil Müzesi” İnşa Etti

Bangkok Project Studio tarafından tasarlanan, ziyaretçileri, fillerin kuzeydoğu Tayland halkıyla olan yakın bağlantısı hakkında bilgilendirmeyi amaçlayan fil müzesinin inşası tamamlandı.

Boonserm Premthada liderliğindeki tasarım ekibi, yerli Kui halkı ile filler arasındaki ilişkinin tamamen benzersiz olduğunu ve 300 yıldan daha eski bir tarihe dayandığını söylüyor. “İnsanlar, evcil hayvanlardan çok çocuk olarak kabul edilen fillerle aynı çatı altında yaşarlar. Bu gelenek, kültür ve bilgelik mirası, Tayland’da en fazla sayıda evcilleştirilmiş filin bulunduğu kırsal bir köyde nesiller boyunca aktarıldı.”

Zamanla, ormansızlaşmanın giderek artmasıyla birlikte, pek çok fil gerekli besinlerden mahrum kaldı. Bu hayvanlar genellikle hastalanana ve ölene kadar turistik şehirlerde dolaşmaya veya orman kamplarında çalışmaya zorlanıyor.

Ancak, Bangkok Project Studio, müzenin insanların geçmişe yas tutması için değil, yerel halkın kendi kültürleriyle gurur duyarken başkalarını da kendi tarihleri ve gelenekleri hakkında eğitebilecekleri bir yer olduğunu söylüyor. Mimarlar, insanlara ve hayvanlara “sevgi ile bir arada yaşamayı” öğretmenin projenin kapsayıcı teması olduğunu ifade ediyor.

El yapımı kil tuğlalardan inşa edilen yapı, filler için bir oyun alanı, bir araştırma merkezi ve eğitim tesisleri içeren daha büyük bir bina kompleksinin bir parçasını oluşturuyor. Mevcut araziyle birleşen bir dizi kemerli duvardan oluşan esnek müze, çeşitli programlara izin veren kapalı ve açık hava alanlarından oluşan bir iletişim ağı.

Ziyaretçiler, ana dolaşma yoluna bağlanan duvarlardaki açıklıklar vasıtasıyla bir sergi odasından diğerine yürüyebiliyor. Ekranlar dış duvarlara ve boşluklara monte edilebiliyor ve dahili odalar öncelikli olarak dinlenme ve rahatlama alanları olarak kullanılıyor.

Proje dört bölüme ayrılmış. İlk alan bir resepsiyon salonu, ana sergi odası, kütüphane, araştırma odası, seminer odası, kahve dükkanı ve hediyelik eşya dükkanından oluşuyor. Diğer üç bölüm, üç farklı konuya odaklanan müze alanlarından oluşuyor: filler ve insanlar arasındaki ilişki; ormansızlaşma ve fillerin hayatta kalma mücadelesi; ve son olarak, bir motivasyon mesajı.

 

Etiketler

Bir yanıt yazın