Bambu Zanaatkarları İçin Bir Atölye ve Ofis

DDconcept tarafından tasarlanan Thanh Giong Office, bambu malzemeler konusunda uzmanlaşmış yenilikçi insanlar ve zanaatkarlar için bir çalışma alanı. Bina, Ho Chi Minh City'de bir yerleşim bölgesinde yer alıyor.

Batıdan doğrudan güneş ışığı alan tropikal iklim nedeniyle mimar, bina genelinde rahat bir mikro iklim yaratmak ve işletme sırasında enerji tasarrufu sağlamak için bağlama uyum sağlayan tasarım çözümleri seçmiş.

Binanın cephesinde yerel zanaatkarların elleriyle yapılmış gözenekli bambu duvar panelleri bulunuyor. Çatı, içinde hava katmanı bulunan yerel bir malzeme olan Gleicheniaceae yapraklarından oluşan çift katmanlı bir yapıya sahip. Çift katmanlı yapı, dış ortamdan gelen ısıyı azaltmak için bir tampon alan oluşturuyor. Bambu duvarlar, ağaçlar ve çift katmanlı çatı sistemi, toz azaltma; gürültü önleme; güneşlik; sıcaklık yalıtımı ve özel koruma gibi pek çok işleve sahip organik kalkanlar olarak kabul ediliyor.

Zemin kat bir bahçe, bir resepsiyon salonu, bir atölye ve diğer alt hizmet alanlarından oluşuyor. Avlu ve koridor, dış ortamdan gelen ısıyı azaltmak, güneşten gelen parlamayı azaltmak ve tropikal mimarinin kimliğini vurgulayan serin bir iklim ve yumuşak ışık yaratmak için tampon bölge (geçiş alanı) oluşturuyor.

Tasarımcılar, insanlar ve doğa arasındaki etkileşimi artırmak için yeşil alan yaratarak rahatlamaya ve doğayla bağlantı kurmaya yardımcı oluyor. Eğimli çatıda, günün farklı zamanlarına ve yılın mevsimlerine göre değişen gökyüzünün tonlarını gösteren bir resim çerçevesi gibi geniş bir boşluk oluşturulmuş.

Atölye sadece zanaatkârların çalışma yeri değil, aynı zamanda atölye çalışmalarının düzenlendiği ve bambudan tasarlanan ürünlerin sergilendiği bir mekan. Bu alanın planı, uzay kafes yapı sistemi sayesinde geniş bir şekilde serbest bırakılmış, ferahlık sağlanmış ve birçok farklı ihtiyaç için iç düzeni değiştirme esnekliği verilmiş.

İkinci ve üçüncü katlar tasarımcılar için çalışma alanları. Bu alan, abartı yaratmak ve insanların etkileşimini artırmak için geniş bir atriyuma sahip. Ahşap ve bambu gibi sıcak tonlara sahip doğal malzemeler çelik ve camla uyumlu bir şekilde bir araya getirilerek eski ile yeni, geleneksel ile modern arasındaki sınırlar bulanıklaştırılmış. İç mekandaki beyaz değerler, çevredeki ışığın daha iyi yayılmasına yardımcı olarak tasarım ve yaratıcı faaliyetler için arka plan oluşturuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın