Bambu Mobilyalar

Stefan Diez'in Soba koleksiyonundaki bambu mobilyalar zaman içerisinde, doğal yollarla renk değiştiriyor.

Alman tasarımcı Stefan Diez tarafından tasarlanan, demonte edilebilir bambu bank ve masa ayağı, herhangi bir sabitleme işlemi veya alete ihtiyaç duymadan ip yardımıyla bir araya getirilebiliyor.


Fotoğraflar: Jonathan Mauloubier

Diez, 2015’te tasarladığı Soba koleksiyonunu, bu ayın başlarında Cape Town’da yapılan Design Indaba konferansındaki konuşması sırasında sundu. 

Koleksiyon bir bambu bank ve bir masa yüzeyini taşıyabilen birkaç çift masa ayağını içeriyor. Her ayak kendi doğal haliyle bırakılmış. Mobilya, düğümlenen kordonlar vasıtasıya ve kendine has parçaları bir araya getirilerek oluşturuluyor.

Demonte haliyle paketler olarak yollanabilen mobilyada, parçalar bir araya getirilmeden önce birleşme yerleri sıkılabilsin diye ahşap bir kulpla biten dayanıklı kevlar ipi kullanılıyor.

Masa ayaklarını oluşturan bambu çubuklar ise üst parçayı saran şeride yuva bırakacak şekilde kesilmiş.

Münih temelli endüstriyel tasarımcı, koleksiyonu, modern parçalarda geleneksel Japon el sanatları kullanımı üzerinde duran, kar amacı gözetmeyen bir girişim olan Japan Creative ortaklığında yaratmış. Bu girişim her yıl Avrupa ve Amerika’dan üç tasarımcıyı, geleneksel malzemeler veya çalışma metotları üzerine düzenledikleri atölyelerin bir parçası olmaları amacıyla davet ediyor.

Ayrıca küçük çalışma alanları için deneysel ofis mobilyaları da tasarlayan Diez, bambu fabrikasıyla ortak çalışma yürütme imkanı bulmuş.

Tasarımcı, Japonya’da, dokuma sepet, fırça kılı, halat gibi çeşitli alanlarda kullanılan işlenmiş bambu ile kontrast yaratmak amacıyla işlenmemiş çubuklar kullanmaya karar vermiş.

İşlem görmemiş yüzeyinin rengi zamanla açık yeşilden griye dönen mobilyayı bir araya getirmek sadece birkaç dakika alıyor. 

Etiketler

Bir yanıt yazın