Bambu Denizi’nin Ortasında Ziyaretçi Merkezi

West-Line Studio tarafından tasarlanan zikzak şeklindeki yüseltilmiş yol ve bambu kaplı ziyaretçi merkezi Çin'deki Zhuhai Ulusal Parkı'nda yer alıyor.

Bina, Chishui şehrinin 40 km uzaklığında bulunan 10.000 hektarlık alanı kapsayan “Bambu Denizi” adı verilen ormanın girişinde yer alıyor. Bina, ziyaretçileri bambu ormanına çekmek için yerel kültür ve turizm departmanı tarafından yapılan çeşitli peyzaj ve mimari müdahalelerden birisi.

West-Line Studio’nun esas amacı, binanın peyzaj üzerindeki fiziksel etkisini sınırlayarak, yerel teknolojilerden ve sürdürülebilir malzemelerden yararlanarak ormana saygı duyan bir tasarım ortaya koymak olmuş.

Proje boyunca kullanılan malzemelerin seçimi ve işlenme şekilleri, güneş, sis, yağmur, rüzgâr ve karın binanın algısını ve performansını doğrudan etkilediği bölgenin iklim koşullarına cevap verecek nitelikte.

Tasarımcılar, bambu kolonları sabitlemek için, özel yapım galvanizli metal bağlantılar kullanarak, strüktürün gelecekte sökülüp yeniden kullanılmasına ve geri dönüşümüne izin veren bir sistem geliştirmişler.

Etiketler

Bir cevap yazın