Baltic Street’te Çocuk Odaklı Macera Oyun Alanı

Assemble tarafından tasarlanan Baltic Street Macera Oyun Alanı, çocukların özgürce oynayabileceği, istedikleri gibi gidip gelebilme özgürlüklerinin olduğu, erişim kısıtı olmayan, “çocuk odaklı” bir mekan.

Oyun alanı; çocuklara yardımcı olan, çocuklar için günlük yemek hazırlayan, 6-12 yaş arası çocuklar için termal ve su geçirmez kıyafetler sağlayan üç yetişkinin denetimi altında. Proje, 2013 yılında Assemble tarafından düzenlenen ve Doğu Glasgow’daki Dalmarnock’tan bir grup çocukla gerçekleştirilen halka açık bir sanat komisyonu sırasında ortaya çıktı.

Bu projede çocukların kendi kendilerine organize olmaları destekleniyor. Bununla beraber çocukların değişen ve artan ihtiyaçları ile hayallerine uygun, sürekli değişim içerisinde olan, güvenli ve besleyici bir ortam sağlanıyor.

Baltic Street, hem çocukluk hem de yakın çevreyle ilişkimiz üzerine kendisinin basit ama güçlü fikirler için bir sığınak olduğu inancı ile; maceracı oyun alanlarının “modern şehir çocukluğu”nun baskılarına rağmen hala devam ettiğini savunuyor.

Assemble Konferansı

Assemble’ın kurucu üyelerinden Maria Lisogorskaya ve Louis Schulz, Herkes İçin Mimarlık ile beraber yürütecekleri 2 günlük atölye çalışmasının ardından 12 Mayıs tarihinde saat 13:00’da 41. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul kapsamında bir de konferans verecek. Etkinliğe katılmak için http://www.yapifuariistanbul.com/tr-TR/visitor/yapi-turkeybuild-online-registration.aspx adresinden 41. Yapı Fuarı – Turkeybuild İstanbul kayıt olunması zorunlu. Fuar kapsamında düzenlenen etkinlikler ile ilgili http://www.yapifuariistanbul.com/tr-TR/Etkinlikler/landing.aspx adresinden detaylı bilgi alınabilir. 

 

Etiketler

Bir yanıt yazın