Baloncuklar İçinde Yıldızlar ile Uyumak

Dome Experience tarafından tasarlanan baloncuk şeklindeki kubbe odalar, doğa ile bütünleşebilmeleri için ziyaretçilerine eşsiz bir ortam sunuyor.

Görseller: Tyler Collins Photography

Basit tasarımı ve dayanıklılığı sayesinde her yerde kolayca konumlandırılabilen baloncuk şeklindeki bu odaların kurulum süresi dört ile altı hafta arasında değişiyor.

Doğal yaşamı ve otellerin lüksünü buluşturan proje, misafirlerine yıldızların altında huzurlu geceler vadediyor. Tasarımı Dome Experience’a ait baloncuk şeklindeki kubbeler, ilk olarak İrlanda’nın Enniskillen kentinde bulunan Finn Lough tesislerine yerleştirildi. 

Hava basıncını ayarlamak için kurulan sistem sayesinde sürekli şişkin kalan baloncuklar, konukların mahremiyetini korumak amacı ile birbirlerinden uzak noktalara konumlandırıldı.

Ziyaretçilerin doğa ile bütünleşebilmeleri amacı ile televizyon veya kablosuz internet bağlantısının bulunmadığı kurulumlar; konforlu mobilyaları, banyoları ve ısıtma sistemleri ile ise lüks otelleri aratmıyor. Akıllı ev sistemleri konusunda uzman kişiler ile çalışılan projede konukların; baloncuk içindeki sıcaklık, basınç ve nem üzerinde tam kontrolü sağlayabilmesi amaçlandı.

Etiketler

Bir yanıt yazın