Balıkesir Büyükşehir Ana Hizmet Binasına Kavuşacak

Başkan Uğur’un talimatıyla start verilen çalışma kapsamında, 2. Sakarya Mahallesi’nde yapılması planlanan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası için mimari proje yarışması başlatıldı.

Önemli Bir Silüet Değeri Olacak

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 2.Sakarya Mahallesi’nde mülkiyeti Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan arsaya hizmet binası yapacak. Söz konusu çalışma için bir proje yarışması da başlatan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 27 Eylül 2016 tarihinde katılımların sona ereceği yarışmada birinci gelecek olan projeye tam 100 Bin TL para ödülü verecek.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası Mimari Proje Yarışması hakkında bilgi veren ve yarışmaya katılacak olanlara başarı dileyen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, insanlara daha iyi hizmet verebilmek ve çalışmaların verimliliği açısından yeni hizmet binasına ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Türkiye’nin geleceğinde parlayan şehirlerden biri olduğunu vurguladığı Balıkesir’in aynı zamanda mega projelerin de kesiştiği noktada bulunduğunu, şehrin belli bir vizyon çerçevesinde bütüncül olarak yeniden planlandığını ifade etmişti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, “Balıkesir ilimiz ülke çapında gelişmekte olan altyapı ve ekonomik potansiyelleri ile Türkiye’nin geleceğinde parlayan şehirlerden biri olmaya adaydır. Balıkesir İzmit Körfez Geçişi ile İstanbul – İzmir Otoyolu; İstanbul – İzmir yüksek hızlı tren aksı, lojistik merkezler ve Çanakkale Boğaz Köprüsü gibi mega projelerin kesişimin de yer almakta, 20 milyon kişinin yaşadığı Marmara Havzası’nın gelişiminde stratejik konumda bulunmaktadır. Balıkesir İli sanayi, turizm, tarım ve ulaşım sektörleri ile coğrafi konumunun getirdiği avantajlar çerçevesinde belirli bir vizyon çerçevesinde bütüncül olarak yeniden planlanmaktadır. 6 Aralık 2012 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 6360 sayılı On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması ile Bazı Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile kurulmuş ve ilin bütün sınırları Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil edilmiştir” diye konuşmuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir’in Büyükşehir ilan edilmesi ve ilin bütün sınırlarının Büyükşehir Belediyesi sınırlarına dahil edilmesinden itibaren gerek kent merkezinde gerekli dönüşümün ve dinamizmin sağlanması gerekse de geleceğinin il bütünü dahilinde hizmetlerin hakça ve adaletli olarak dağıtılmasının Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak ana görevi olduğunu belirtmişti.

Başkan Uğur, “Bu bağlamda; yenilikçi, ideal, geleneksel değerlerin geleceğine ışık tuttuğu bir Balıkesir için, büyükşehir hizmetlerinin daha etkin bir şekilde yerine getirilmesi için Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası ihtiyacı gündemdedir. Kentsel hizmetlerin sağlanmasının yanı sıra bir sosyal yaşam merkezi olarak halkı ile bütünleşebilen evrensel değerleri uhdesinde barındıran bir hizmet binası için bilimsel ve estetik anlamda en doğru projenin hayat geçirilmesi için yarışma yolu tercih edilmiştir. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ana Hizmet Binası için, mevcut durumda sıkışık vaziyetteki kent merkezini rahatlatmak adına üst ölçekli planlarda yeni alt merkezlerin kurgulandığı bir gelişme bölgesinde kente bütünüyle hakim bir konum seçilmiştir” diye konuşmuştu.

Balıkesir’in Yeni Çekim Alanı Olacak

Başkan Uğur, düzenlenen mimari proje yarışmasına katılacak olan tasarımcılardan beklentilerini ifade eden Başkan Uğur, şunları kaydetmişti: “Tasarımcılardan temelde; çağın hizmet gereksinimlerine cevap verebilecek bir organizasyon yapısı olan, yapılı ve doğal çevreye duyarlı tasarım ilkelerinin benimsendiği, belediye hizmetlerinin yanı sıra halk için sosyal bir merkez ve çekim alanı niteliği taşıyacak, bulunduğu konum itibariyle Balıkesir’e önemli bir siluet değeri kazandıracak bir yapı beklenmektedir. Sizlerin bu yarışma kapsamında; tarihinden, mimari mirasından, halkına hizmet aşkından yola çıkan şiarı projenize ışık tutmalıdır. Yukarıda zikrettiğimiz hassasiyetlerimizin varlığı çerçevesinde geniş dimağlarınızdan çıkacak projeleri görmek, en akılcı, en akla yatkın bulunacak projenin seçildiği akabinde yapıldığı günlerin heyecanı içerisindeyiz. Başta emeğinize, yüreğinize, ellerinize daha şimdiden teşekkürlerimi sunarken siz katılımcılarımıza yaşam boyu mutluluklar diliyorum.”

Etiketler

Bir yanıt yazın