Balat Londra’ya Taşındı

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında Balat’ta yapılan inşaatlar, “The Two Faces of January” filminin çekimlerini de etkiledi. Yarım kalan çekimler, Londra’da tamamlandı.

Çekimlerinin bir bölümü İstanbul’da yapılan “The Two Faces of January” filminin DVD’si için oyuncular ve set ekibiyle röportaj yapıldı. Filmin yapım tasarımcısı Michael Carlin, röportajında, kentsel dönüşüm projesi kapsamında Balat’ta yapılan inşaatların çekimleri sekteye uğrattığını açıkladı.

Carlin, filmde ‘Grand Hotel’ olarak kullanılan binanın dış cephesine inşaat iskelesi kurulunca, çekimleri Londra’da tamamladıklarını söyledi: “İstanbul’da hayat çok hızlı akıyor. Bir gün bir baktık ki, binanın etrafına iskele kurulmuş. Biz de Grand Hotel’in dışındaki çekimleri Londra’da hallettik.”

Filmin başrol oyuncuları ise İstanbul’a övgüler yağdırdı. Oscar Isaac “Kapalıçarşı’da çekimler yaptık. Bayramdı ve bomboştu. Bu film, bu mekânlar olmadan olmazdı” derken, Viggo Mortensen “Bu kadar iyi yerlerde çekim yapmayı hayal etmezdim” diye konuştu. Kirsten Dunst da “Böyle muhteşem mekânlarda bu filmi çekmek güzeldi” dedi. “The Two Faces of January”, 16 Mayıs’ta “Ocak Ayının İki Yüzü” adıyla vizyona girecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın