Bakış Açınızı Değiştirecek Bir Tasarım

Bakış açınızı değiştirmek ister misiniz? Buyrun kartondan bir periskop.

İnsanlar Gutenberg* döneminden beri periskoplar ve kullanım alanları ile ilgili yöntemler geliştiriyor. Bazıları savaşta kullandı, bazıları sivil hayatta kullanılabilmeleri için tasarladı. Bazıları ise “sihirli” gösterileri için gizli aletleri olarak kullandı.

Londra’da yaşayan sanatçı Juste Kostikovaite ise tasarladığı eğlenceli periskopuna EYEteleporter adını verdi. Kartondan yapılan bu maske gözlerinizi başınızın çok üstünde ya da kalça hizasında ya da farklı bir noktada konumlandırarak bakış açınızı değiştiriyor.

Denizaltılarda kullanılan, yerin üzerindeki görüntüye sahip olmanızı sağlayan basit bir periskop gibi, EYEteleporter da başınızın üzerinde bir görüntü elde etmenizi sağlıyor.

EYEteleporter, yüksek gramajlı oluklu mukavvadan yapılıyor ve içinde biri dışbükey, diğeri düz olmak üzere iki tane aynayı barındırıyor. Ve tabii, biraz ahşap ve elastik bir bant da gerekiyor.

Şimdilerde Kickstarter’da yerini alan proje 55 pounda satın alınabiliyor.

*Johannes Gutenberg: Baskı teknolojisine yaptığı katkıyla tanınan Gutenberg, dini festivallerde kalabalığın üzerinden olan biteni görmek için tasarladığı ilk periskop benzeri aleti 1430 yılında pazarladı.

Etiketler

Bir yanıt yazın